Технологични гиганти напускат офиси, които са част от европейските им

...
Технологични гиганти напускат офиси, които са част от европейските им
Коментари Харесай

Технологични компании напускат офиси в Европа заради икономическия застой

Технологични колоси напущат офиси, които са част от европейските им централи, на фона на застой в бранша поради забавянето на стопанската система. В тези условия от ден на ден компании реагират с понижаване на разноските и освобождение на чиновниците, написа Financial Times. Всичко това се отразява отрицателно на наемодателите, които са изправени пред най-голямото предизвикателство от финансовата рецесия през 2008 година насам.

Същевременно наклонността част от личния състав да работи отдалечено по време на пандемията от ковид-19 накара някои софтуерни компании да преотдават непотребното си офис пространство. От организацията за недвижими парцели DeVono Cresa обобщават: " Ако погледнете всеки от тези тех колоси, те има големи пространства, които в този момент преотдават. "
Освобождаване на офисни площи
Гугъл на компанията майка Alphabet и компанията - майка на Фейсбук, Meta, са измежду софтуерните колоси, които желаят да изоставен наети офиси в Лондон и Дъблин, настояват източници на Financial Times. Миналата година Meta подписа контракт за наемането на офис във " Фицровия " в централен Лондон, само че в този момент се пробва да го преотдаде чартърен, без даже да се е преместила там. Компанията търси нови наематели и за офис пространство в ирландската столица Дъблин, което в началото е считала да употребява. Според управлението й разноските би трябвало да бъдат понижени точно посредством реорганизиране на проектите за недвижимите парцели. От Meta към този момент са подхванали такива дейности и в Съединени американски щати, където се търсят наематели за постройка във Фримонт, Калифорния. Също по този начин са прекъснати договорите за наем на два от трите офиса в Манхатън, Ню Йрок, а проектите за разширение в Остин, Тексас, са краткотрайно замразени.
Реклама
Догодина Гугъл счита да освободи най-малко един от офисите си в Лондон - този в " Белгрейв хаус ". Мястото е бивше лондонско седалище на компанията, само че договорът за наем на няколко етажа от постройката ще бъде преустановен. Това е част от проекта на Гугъл да реалокира собствен личен състав в офис на Кингс крос, който сега се строи. Но процесът беше интензивен и от обстоятелството, че един от 10 чиновници на компанията избра да работи от у дома за непрекъснато. Освен това от Гугъл изследват разновидности за преотдаване или овакантяване на още от наетите си офиси в Лондон.
TikTok подреди на личния състав да бъде в офиса от 2 до 3 дни седмично от септември Източник: Reuters
Сложна е обстановката и при Amazon и Microsoft. Преди пандемията те възнамеряваха да се разрастват в английската столица, само че в този момент желанията им са краткотрайно замразени.
Планове за разгръщане
Някои компании, които задължиха чиновниците си да се върнат в офисите, имат проекти за разширение на офис площите. Ръководството на TikTok подреди на личния състав да бъде в офиса от 2 до 3 дни седмично от септември. Технологичната група е на път да подписа договорка за наемането на цялата постройка " Върдънт ", която е покрай лондонската й централа във Фарингдън. Също по този начин усилва и офисите си в Дъблин.
Тех компанията TikTok усилва и офисите си в ирландската столица Дъблин. Реклама
През октомври компания Snap, която стои зад приложението Snapchat, затвори офиса си в Сан Франциско, откакто редуцира 20% от личния състав. Сега обаче има намерение да го отвори още веднъж и желае да се разраства. На чиновниците беше подредено да се върнат присъствено на работа най-малко 4 дни седмично.
Свързани публикации Европейски Съюз ще ограничи персонализираните реклами в Meta 12 декември 2022, 11:07 Съкращенията в Big Tech разсънват Ирландия за зависимостта ѝ от бранша 28 ноември 2022, 11:15 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР