Технологичната компания Continental разширява своето портфолио от сензори за бързо

...
Технологичната компания Continental разширява своето портфолио от сензори за бързо
Коментари Харесай

Нов сензор за енергийна ефективност в електрически автомобили

Технологичната компания Continental уголемява своето портфолио от датчици за бързо развиващия се пазар на електромобилност с представянето на нов вид датчик. Така нареченият " високоскоростен апостериорен е-мотор датчик за ротационна позиция " (eRPS) открива точната позиция на ротора в синхронен електрически мотор.

Това би трябвало да способства за повишение на успеваемостта и да разреши по-плавна работа. Съществуващите решения за премерване на въртенето постоянно се основават на правилото на револвера (въртящ се електрически трансформатор), комплицирана система, която би трябвало да бъде особено приспособена за всеки дизайн на синхронен мотор.

eRPS, въпреки това, е типов съставен елемент, който е подобаващ за всеки мотор, без значение от броя на двойките полюси. Според производителя този нов датчик може елементарно да се трансферира от един мотор на различен, което би трябвало да го направи привлекателна алтернатива за електрически транспортни средства.

В съпоставяне със съществуващите сходни датчици eRPS е по-компактен, с 40 % по-лек и доста по-здрав. Началото на производството е планувано за края на 2025 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР