Гигантът в областта на батерийните технологии CATL и Volvo Cars

...
Гигантът в областта на батерийните технологии CATL и Volvo Cars
Коментари Харесай

CATL и Volvo Cars ще рециклират батерии

Гигантът в региона на батерийните технологии CATL и Volvo Cars оповестиха, че двете компании са постигнали съглашение, което планува обща активност в региона на преработването на употребявани батерийни детайли.

Според съглашението, Volvo Cars ще събира употребявани акумулатори, след което ще ги предава към утвърдени от компанията подизпълнители за преработване и събиране на скъпи материали като никел, кобалт и литий. CATL ще употребява тези материали за производството на нови батерийни кафези, които ще бъдат интегрирани на борда на колите на Volvo.

" Двете страни също по този начин ще основат ефикасен, взаимен и транспарантен механизъм за ръководство, с цел да подсигуряват, че целият развой на преработване и произвеждане дава отговор на условията за качество на двете страни и е в сходство със законовите и регулаторни условия на разнообразни райони по света ", споделят в изказването си от CATL.

" Кръговата стопанска система е значима част от тактиката за стабилно развиване на Volvo Cars ", споделя Хари Ли, вицепрезидент по доставките и логистиката на Volvo Car Asia Pacific. " Поели сме ангажимент за постигането на нулеви чисти излъчвания в нашата верига до 2040 година, което изисква взаимните старания на доставчиците в цялата индустриална верига. Сътрудничеството с CATL в допълнение ще понижи междинните въглеродни излъчвания на електрическите коли на Volvo Cars през виталния цикъл, ще усъвършенства бизнес модела за преработване и повторна приложимост на батериите за електрически автомобили, като по този метод ще сложи значим демонстрационен образец за устойчивото развиване на промишлеността за батериите за електрически автомобили в Китай ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР