Технологичната индустрия отдавна предвижда края на стационарните телефони и преместването

...
Технологичната индустрия отдавна предвижда края на стационарните телефони и преместването
Коментари Харесай

Домашният телефон отказва да умре

Технологичната промишленост от дълго време планува края на стационарните телефони и преместването им от всекидневието в музея. Оказва се обаче, че огромен % от семействата отхвърлят да се разделят с този канал за връзка, написа The Wall Street Journal, представени от fakti.bg.

Критиците на домашния телефон акцентират, че в днешно време той се употребява само за рекламни известия, измами и тормоз, само че все пак се оказва, че той отхвърля да " почине ".

Проучване на американското държавно управление от 2017 година демонстрира, че 44% от семействата към момента разполагат със стационарен кабелен телефон. Делът им се е намалил по отношение на предходното броене преди три години, когато е бил 53 на 100, само че въпреки всичко е много по-висок от този на хората, които си купуват грамофонни плочи, да вземем за пример - различен ретро продукт, който съумява да откри пазарна реализация и в 21 век. 

 

Понякога аргументите за това са чисто прагматични. На доста места, даже и в Съединените щати, мобилните телефони страдат от липса на покритие. В случай на злополучие или повреда в някоя от мобилните кафези, наземните телефонни линии могат да се окажат единствената връзка с останалия свят.

А и построяването на мобилни предаватели в някои региони е неразрешено от екологични съображения. И не на последно място, хората от време на време вземат решение да се разделят с мобилното си устройство, просто тъй като е станало прекомерно досадно и лишава огромна част от персоналното им време и пространство. 

 

Любопитни са и техническите детайлности. Оказва се, че модерните стационарни телефони оферират доста по-добро качество на звука даже и от най-скъпите смарт телефони на пазара. 

На фона на тази носталгия по технологиите от предишния век, естествено се намират и компании, които да се възползват от нея. Oldphoneworks.com да вземем за пример генерира месечни доходи от 40 000 $ от корекция и реституция на паметни стационарни телефони. Култови модели, като Western Electric 302, се продават за по 450 $ на брой. 

 



фотография: Instagram

 

Моделът на VTech - Retro Phone, съчетава историческия и футуристичния дух в едно общо тяло. Дизайнът му припомня телефонните устройства от 90-те години, само че за разлика от тях, той има и опция за вграждане на SIM карта, с която да се употребява като стандартен мобилен телефон. Цената му е към 50 щатски $. 

 



фотография: Instagram

 

Crosley пък впечатляват с модела Wall Phone, който може да се инсталира на стената и разполага с всички екстри, присъщи за един телефон от средата на предишния век - слушалка със лъкатушен кабел, машинален звънец и паметната " шайба " за набиране на телефонните номера. Всичко това за сумата от 70 щатски $.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР