Технологична фирма и университет в Токио са обединили усилията си,

...
Технологична фирма и университет в Токио са обединили усилията си,
Коментари Харесай

Японско приложение открива дали котките изпитват болка

Технологична компания и университет в Токио са обединили напъните си, с цел да основат приложение, което да може да ви каже по кое време котката ви изпитва болежка.


От стартирането си на пазара предишния месец " Cat Pain Detector " е събрало 43 000 консуматори, най-вече в Япония, само че също по този начин и в Европа и Южна Америка, споделя Го Сакиока, началник на разработчика Carelogy.

Приложението е част от възходящия набор от технологии за притежатели на домашни любимци, които се грижат за положителното положение на своите космати другари, в това число сходни устройства за следене на настроението и болката, основани в Канада и Израел.

Carelogy си партнира с Колежа по биоресурсни науки към Университета Нихон, с цел да събере 6000 фотоси на котки, на които деликатно е изследвано ситуацията на ушите, носовете, мустаците и клепачите на животните.

След това е употребена система за оценяване, създадена от Университета в Монреал, с цел да измерят минималните разлики сред здравите котки и тези, които страдат от болежка заради мъчно забележими болести.

След това разработчиците на приложението подават информацията на система за разкриване на котки с изкуствен интелект, която доусъвършенства уменията си, с помощта на към 600 000 фотоси, качени от консуматори, споделя Сакиока.


Сега приложението " има равнище на акуратност от над 90% ", сподели той пред Агенция Франс Прес.

По данни на Японската асоциация за храни за домашни любимци, 60 % от притежателите водят котката си на ветеринар най-вече един път годишно.

" Искаме да помогнем на притежателите на котки да преценяват по-лесно вкъщи дали да отидат на ветеринар или не ", сподели Сакиока.

" Детектор за котешка болежка " към този момент се употребява от някои ветеринарни лекари в Япония, страната на Hello Kitty, където туристите се стичат в „ котешките “ кафенета, а някои дребни острови са претъпкани с бездомни котки.

Но " системата за изкуствен интелект би трябвало да бъде прецизирана, преди да се употребява като типов инструмент ", предизвести ученият. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР