Техническият проект за реконструкцията на Рогошко шосе от моста на

...
Техническият проект за реконструкцията на Рогошко шосе от моста на
Коментари Харесай

Актуализират проекта за реконструкция на Рогошко шосе

Техническият план за реконструкцията на " Рогошко шосе " от моста на " Адата " до края на Пловдив следва да бъде обновен. Община Пловдив пусна социална поръчка за договаряне без авансово съобщение, чийто период изтича на 28 април, а на идващия ден офертите би трябвало да се отворят, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Освен актуализация на направения механически план и съобразяването му с действащата нормативна уредба, утвърденият претендент ще би трябвало да упражни авторски контрол по време на строителството. Обществената поръчка е на стойност 91 666.67 лева без Данък добавена стойност. Актуализацията на плана би трябвало да се направи за 20 календарни дни след подписването на контракта. След това ще бъде оповестена и публичната поръчка за самата реорганизация на една от най-натоварените и най-окаяни улици в Пловдив.

В общинския бюджет за актуалната година са заложени 3 130 000 лева за ремонт на  " Рогошко шосе " дружно с обслужващата улица към бул. " Марица - север ", а в  тригодишната бюджетната прогноза на Общината за 2023 и 2024 година са предвидени  още 10 милиона лв. за реконструкцията.

Дейностите включват създаване на ВиК мрежа, ново улично осветяване, озеленяване, велоалея и слагане на нова тротоарна настилка. Пътят ще бъде планиран и построен, тъй че да дава отговор на условията за прекосяване на натоварен трафик от тежкотоварни камиони. Предвижда се ремонт и опазване на съществуващите габарити, както и реорганизация на правата с дължина 400 метра, водеща към базите на компаниите " ПИМК " и " Дунапак ", и на пресечките към други индустриални предприятия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР