Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов представи книгата

...
Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов представи книгата
Коментари Харесай

Георги Иванов: Има време до Конгреса, не сме говорили кой ще се кандидатира

Техническият шеф на Българския футболен съюз Георги Иванов показа книгата " Пътят на гения ", която демонстрира философията на БФС за работата в детско-юношеския футбол.

" Преди година и половина се събрахме от техническия екип и взехме решение да изготвим едно пособие за клубове, треньори и родители. Идеята беше тази книга да се разбере от огромен кръг от хора. Книгата е направена от всички нови методики, като ФИФА и УЕФА ни оказа помощ. Смятам, че това, което вършим, е една основа. Трябва да създадем всичко допустимо през днешния ден. Трябва да работим в синхрон сред клубове и федерация. Много от нещата, които са написани, към този момент се ползват и в националните тимове ", стартира Иванов.



Той отхвърли да разяснява протичащото се към идния Конгрес на Българския футболен съюз на 15 март.

" Събрали сме се за един прекрасен мотив. Не искам да разясня други тематики. Много от хората не знаят какво вършим за тези две години. Има време до Конгреса. Не сме говорили и коментирали кой ще се кандидатира. Аз съм механически шеф в БФС и до 15 март ще бъда подобен. Основната работа, която би трябвало да се свърши, е в клубовете при развиването на футболистите. Ние сме фокусирани върху юношеския футбол, тъй като там можем да създадем качествени играчи, с които да се гореем. Тук трябват 5-6-7 години, с цел да се изградят играчи. Всички, които се занимаваме с футбол, имаме виновност. Това е повода да предприемем ограничения. Ние работим от 2 години, само че ни трябват още 3-4, с цел да се види нашия труд. Българският спорт има конкуренция със обществените мрежи и електронните игри ", съобщи техническият шеф.



Иванов счита, че би трябвало да мине време, с цел да може футболистите да покажат мечтаните резултати.

" Когато бързаш и гониш резултати, пропускаш стадии в развиването на играчите. Трябва да приказваме за развиване, а не за резултати ", показа Иванов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР