Технически проблем засегнаха системата за контрол на въздуха в летищата

...
Технически проблем засегнаха системата за контрол на въздуха в летищата
Коментари Харесай

Технически неизправности. Проблем с полетите във Великобритания

Технически проблем засегнаха системата за надзор на въздуха в летищата на Англия. Поради тази причина хиляди полети бяха отсрочени в странатa, съобщи Би Би Си.

Националните служби за въздушно придвижване (НСВД) споделиха, че изпитват " механически проблеми " и са " приложили ограничавания на трафика, с цел да поддържат сигурността ".
-->
„ Инженерите работят по намирането и отстраняването на повредата. Извиняваме се за неудобството, което това може да аргументи “, продължава изказването на английския въздушен надзор.

Не беше предоставена спомагателна информация за това какво го е предизвикало или какъв брой време ще отнеме отстраняването му.

„ Въздушното пространство на Обединеното кралство не е затворено, трябваше да използван ограничавания на въздушния поток, което подсигурява, че можем да поддържаме сигурност “, сподели НСВД в по-късно изказване.

Няколко летища в Обединеното кралство и самолетни компании, в това число „ Ryanair “, „ EasyJet “, „ Loganair “ и „ Aer Lingus “, предизвестиха пасажерите, че може да има закъснения на полетите.

Алистър Розеншайн, някогашен водач на „ British Airways “ и в този момент авиационен съветник, назова спирането „ голямо “, добавяйки, че еквивалентът за колите би бил, в случай че всякога в страната бъде затворен.

„ Това в действителност е малко призрачен сюжет “, сподели той пред Би Би Си Радио 5.

Алекс Мъри, публицист от Би Би Си, сподели, че е трябвало да лети от Бари, Италия до Обединеното кралство, само че на пасажерите е обявено за „ незнайно забавяне “ заради проблем с контрола на въздушното придвижване.

Очакват се закъснения от към шест часа, сподели Мъри.

„ В момента чакаме да разберем дали ще слезем до часа на тръгване “, сподели той.

Телевизионният оператор Габи Логан сподели на X, че е била в аероплан на пистата на летището в Будапеща и „ преди малко й беше казано, че въздушното пространство на Обединеното кралство е затворено “, добавяйки, че „ можем да сме тук 12 часа “.

Въздушният трафик, който към този момент е бил във въздуха, е получил позволение да кацне, само че нищо друго не е изхвърчало, сподели Логан.

Самолетите се спускат постепенно, само че „ скоростта на потока “, с която самолетите могат да кацат, е доста понижена, сподели туристическият публицист Саймън Калдър.

Банковият празник понеделник е един от най-натоварените дни в годината, защото доста хора се връщат от дълги пътувания през уикенда в чужбина, сподели Калдър, а английското летище Гетуик в Лондон е най-натовареното летище с една писта в света.

Няма " сигурност по кое време ще бъде поправено ", сподели той и добави, че чиновниците наподобява " не знаят на този стадий какво е предизвикало казуса, нито по какъв начин да го поправят ".

„ Страхувам се, че на следващия ден ще има ужасно доста хора, които ще се разсънят там, където не желаят да бъдат “, предизвести Калдър.

Продължаваше срив в цялата мрежа на компютърните системи за надзор на въздушното придвижване в Обединеното кралство, заяви шотландската самолетна компания „ Loganair “, като също по този начин предизвести, че някои полети може да имат закъснения.

„ British Airways “ съобщи, че работи с НСВД, с цел да " разбере въздействието " на казуса и сподели, че ще държи клиентите в течение.

„ Aer Lingus “ прикани пасажерите да ревизират статуса на полета си, преди да отидат на летището, защото са „ евентуални закъснения и анулирани полети “.

Емет Лайънс, публицист от Cи Би Ес Нюз сподели, че е получил настояща информация от EasyJet, до момента в който седеше в аероплан на пистата в Испания.

Авиокомпанията сподели, че казусът с контрола на въздушното придвижване " сега визира всички полети, които би трябвало да летят във или отвън въздушното пространство на Обединеното кралство ".

Пътниците на „ Ryanair “ споделиха на осведомителната организация на PA в „ Станстед “, че им е казано да чакат на изхода им до второ разпореждане.

Говорителите на лондонските летища „ Лутън “, „ Станстед “, „ Хийтроу “ и „ Гетуик “ споделиха, че имат проблеми и приканиха клиентите да се свържат с самолетните компании си.

„ Някои полети може да имат забавяне “, споделиха от летище „ Джон Ленън “ в Ливърпул, до момента в който летището в Единбург прикани пасажерите да се съветват с самолетната компания си, преди да отидат на летището.

В Ирландия проблемите с контрола на въздушното придвижване в Обединеното кралство " водят до закъснения и анулация на някои полети до и от летище Дъблин ", сподели летището в изказване.

След колапса на системата за надзор на въздушното придвижване във Англия, Италия също изпитва същата нередовност, основно в региона на Рим и в по-широкия регион на Западна Италия, заяви " Прото Тема ", представена от БГНЕС.

Дори не е ясно дали казусът се дължи на нередовност на системата за надзор на въздушното придвижване в Италия или на хакерска офанзива.

В резултат на това полетите до италианските летища, само че също и от западната част на страната до други райони на Европа, са доста забавени.

Проблемът стартира към среднощ с щета на английската система за надзор на въздушното придвижване.

В резултат на това има огромни закъснения на полети от английски летища до други страни, само че също толкоз огромни закъснения на полети от европейски летища отвън Англия до летищата на Обединеното кралство. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР