Техническа неизправност принуди Русия да прекрати тестовия старт на ракетата

...
Техническа неизправност принуди Русия да прекрати тестовия старт на ракетата
Коментари Харесай

Русия прекрати старт на първата ракета, проектирана след падането на СССР

Техническа нередовност принуди Русия да приключи тестовия старт на ракетата " Ангара-А5 " от космодрума " Восточни " през днешния ден, минути преди плануваното политане, заяви " Ройтерс ".

Решението е взето заради нередовност в системата за налягане на окислителния контейнер, изяснява шефът на Роскосмос Юрий Борисов пред " РИА Новости ".

" Ангара-А5 " е първата ракета, проектирана в Русия след рухването на Съветския съюз. Очаква се да достави до орбита модулите за плануваната галактическа станция на Русия и спътниците за съветската система за навигация ГЛОНАС. Поради своето местонахождение по-близо до екватора, " Ангара-А5 " може да достави по-голям товар до орбита, в случай че бъде изстреляан от " Восточни ", първият и единствен постсъветски галактически космодрум на Русия, в сравнение с от Плесецк, където има три сполучливи тестови старта.

Ще има втори опит за политане на следващия ден. Неуспехът през днешния ден идва след неуспеха на съветската задача към Луната предишния август, първа за последните 47 години - лунният уред се разруши на повърхността на стъпника ни.

Роскосмос имаше и неотдавнашен триумф - галактическият транспортен съд " Союз " сполучливо прати трима души до Международната галактическа станция предишния месец и се върна преди седмица, въпреки че и неговото пускане бе отсрочено заради механически проблем.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР