Техеран обеща да предостави на Хамас“ всестранна подкрепа в борбата

...
Техеран обеща да предостави на Хамас“ всестранна подкрепа в борбата
Коментари Харесай

Напечено: Иран обеща подкрепа на Хамас срещу Израел

Техеран даде обещание да даде на „ Хамас “ всестранна поддръжка в битката против Израел. Това съобщи ръководителят на специфичните сили на иранските въоръжени сили " Ал-Кудс " Исмаил Кани в телефонен диалог с един от водачите на „ Хамас “ Исмаил Хания, оповестява „ Дойче Веле “, базирайки се на иранските държавни медии.

Хания изрази благодарностите си към Иран за поддръжката, заявявайки още, че борбата с Израел е " битка освен за Хамас, само че и за целия ислямски свят ". 

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф анулира визитата си в Австрия, откакто израелски флагове бяха издигнати на държавна постройка във Виена. На тази среща беше планувано да се прегледа идващият стадий от договарянията за връщането на Иран към нуклеарната договорка. 

Техеран счита Израел за собствен зложелател и поддържа освен „ Хамас “, само че и други анти-израелски терористични групи в Близкия изток, като „ Ислямски джихад “ в Газа и " Хизбула “ в Ливан. 

На 10 май се обостри палестино-израелския спор и цялото иранско управление разгласи, че " осъжда зверските закононарушения на Израел против палестинците ". Междувременно немските управляващи упрекват за ескалацията на рецесията терористичната група Хамас.  

" Хамас съзнателно и целеустремено предизвика актуалната ескалация, безсистемно изстрелвайки повече от хиляда ракети по израелските градове, изцяло наясно с следствията, до които това ще докара ", съобщи немският външен министър Хайко Маас в изявление за медийната група на „ FUNKE “ наблягайки, че Израел се пази против набези на своя територия. 

Дипломатът добави, че Германия няма да толерира офанзиви против синагоги в Германия на фона на протичащото се. Съединени американски щати също показаха поддръжката си за Израел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР