> Тедрос ГебрейесусСпоред него всяка страна трябва да направи собствен

...
> Тедрос ГебрейесусСпоред него всяка страна трябва да направи собствен
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията скоро няма да свърши

 > Тедрос Гебрейесус
Според него всяка страна би трябвало да направи личен разбор какъв резултат би имало върху стопанската система й " да се държат затворени избрани браншове, само че и до какво може да докара отварянето им " и увери, че е важно да се поучим от опита на всяка страна, както и да го споделяме.

От своя страна генералният шеф на СЗО доктор Тедрос Гебрейесус съобщи, че без значение че  " блокадите в Европа се облекчават със спада на новозаразените ", организацията моли страните да " намират, изолират, изследват и лекуват всички случаи на Covid-19, както и да наблюдават всяко контактно лице, с цел да подсигуряват, че тази наклонност ще се резервира ".

Той изрази терзанието на СЗО заради нарастващата наклонност на инфектирани в Африка, Източна Европа, Латинска Америка и някои азиатски страни и съобщи, че " пандемията няма скоро да свърши ".

Припомняме, министър председателят на Италия Джузепе Конте заяви на 26 април, че от 4 май страната ще разхлаби ограничаващите мерки - ще бъде възобновено промишленото произвеждане и строителните действия, както и ще се отворят парковете. Събирането на хора обаче не престават да са неразрешени.

Правителството на Испания също реши да вкара облекчаващи ограничения в строгата обсада. Премиерът Педро Санчес разгласи, че от тази неделя децата под 14 години могат да излизат на улицата за първи път от 6 седмици насам.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР