Тед Круз, сенатор от Тексас, изрази загриженост относно изтичането на

...
Тед Круз, сенатор от Тексас, изрази загриженост относно изтичането на
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън помагала на политически съюзници при спасяването на SVB

Тед Круз, сенатор от Тексас, изрази угриженост по отношение на приключването на капитал от по-малките финансови институции в Съединени американски щати, което съгласно него може да се отрази отрицателно на елементарните американци.

Той уточни, че тази наклонност води до консолидиране на благосъстоянието в границите на най-доминиращите банки, което е нездравословно за доста дребни публични банки, които финансират дребния бизнес и бизнесмените.

Круз е изключително угрижен за неотдавнашния срив на Silicon Valley Bank (SVB) и опцията политически връзки да са облагодетелствали избрани клиенти по време на спасяването на банката. В изявление за Bloomberg той означи, че администрацията на Байдън се е намесила, с цел да избави клиентите на SVB и за доста от тях се твърди, че са имали положителни политически връзки с поддръжници на президента.

Според Круз това е съществено обръщение към по-малките предприятия в Съединени американски щати, което ги кара да се чудят какво ще стане, в случай че нямат тил от лобисти в Белия дом.

Круз и Джим Джордан, сенатор от Охайо се сплотиха, с цел да изискат бистрота от Банката на Федералния запас в Сан Франциско по този въпрос. Те изпратиха писмо до президента на банката, Мери Дейли, в което желаеха информация и документи, свързани с банкрута на SVB.

Двамата законодатели желаеха обстоен отговор до 9 май, като подчертаха належащата нужда Федералният запас да бъде по-прозрачен, изключително след неотдавнашните произшествия, които накърниха доверието на необятната общност.


 


Предишният кандидат за президентския пост прикани за възобновяване на публичното доверие във Федералния запас, по-конкретно във ФЕД на Сан Франциско заявявайки, че неподходящите последствия от банкрута на SVB към този момент са довели до загуба на доверието на голям брой американци в институцията.

Круз посочи още смисъла на недвусмислени и открити критерии, които да се ползват към всички финансови организации, без значение от техния мащаб или политическа принадлежност. Той изрази угриженост по отношение на прехвърлянето на средства от локални и междинни публични банки към по-големи, като се има поради, че дребните банки са от значително значение за подпомагането на бизнеса на основната улица.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР