Тед Качински, бивш професор по математика, известен като Юнабомбър, почина

...
Тед Качински, бивш професор по математика, известен като Юнабомбър, почина
Коментари Харесай

Почина Юнабомбър

Тед Качински, някогашен професор по математика, прочут като " Юнабомбър ", умря в пандиза Бътнър, американския щат Северна Каролина, на 81-годишна възраст, оповестява Агенция Франс Прес. 

Качински, чиито офанзиви убиха трима души и раниха десетки други,  излежава доживотна присъда за тероризъм.

Качински оправда офанзивите си с желанието да спре напредъка на модерните технологии .

Неговите бомби са доставяни на ръка или изпратени по пощата в продължение на съвсем две десетилетия, кат целите му са от учени до инцидентни жители.

Едва след залавянето на Качински и разкриването на самоличността му , ФБР разкри предходния му живот - 167 точки на тест за просветеност и студент единствено на 16 години.

През септември 1995 година той разгласява своя манифест от 35 000 думи срещу модерността  във The Washington Post, след заричане, че ще спре бомбардировъчната си акция, в случай че го отпечатат.

След като го прочита, неговият отчужден брат Дейвид схваща кой е създателят му и предизвестява ФБР .

След ареста му през 1996 година, Качински беше наказан на пожизнен затвор през 1998 година Когато юристите му се пробваха да се пледират за безотговорност, желаеха от съда да ги отхвърли.

Качински се признава за отговорен, което му оказва помощ да избегне смъртното наказване.

Дълго време държан в затвор с висока степен на сигурност в Колорадо - подобен, в който са държани и хора като наркобоса Ел Чапо - той беше изместен през 2021 година в здравния център в Северна Каролина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР