Течното злато на Мароко, така наричат невероятното арганово масло. То

...
Течното злато на Мароко, така наричат невероятното арганово масло. То
Коментари Харесай

Арганово масло за лице – ползи, свойства и употреба

Течното злато на Мароко, по този начин назовават невероятното арганово масло. То подхранва и регенерира кожата, предпазвайки я от бръчки. В продължение на стотици години аргановото масло се употребява в Мароко като кондициониращ сътрудник. В момента свойствата му са оценени и от най-големите козметични компании, употребявайки го в производството на козметика за лице и други

Какво съставлява аргановото масло?

Argania spinosa, или арганово дърво, пораства извънредно в югозападно Мароко във варовикови, полусухи региони. Осигурява храна на живеещите там хора и животни, а също по този начин е скъп източник на дърва за огрев. Смята се, че в тази област има към 21 милиона по този начин наречени дървета на живота. Струва си да знаете, че този тип вечнозелени растения, е в листата на предпазените биосфери на ЮНЕСКО от 1998 година

Аргановото масло се получава от плодовете на аргановото дърво, ненапълно сходни на плодовете на маслините, по-точно от семената, които са олющени от тях. Наричан е от локалните арджан, мароканско злато или берберски бадем. Аргановото масло има внимателен, орехов мирис и портокалов цвят. Дълго време беше мъчно налично отвън региона на добива му.

Аргановото масло, добито по обичаен способ от жителите на Мароко е вкусно и годно за консумация, само че трайността му е единствено 6 месеца. От друга страна, продуктът, получен посредством промишлено студено сплескване или екстракция, може да се употребява единствено в козметичната и фармацевтичната промишленост, като срокът му на валидност се удължава до 2 години. От 2000 година насам ползата към козметичното арганово масло се ускорява – в началото то се изнася за Америка, след което се постанова в Европа като скъпа съставна част на козметични и медицински артикули.

Арганово масло за лице?

Според козметолозите аргановото масло е най-добре да се ползва вечер. То не се всмуква задоволително бързо, с цел да нанесете грим незабавно след нанасянето му и да излезете от у дома.

Използвайте арганово масло върху почистена кожа за предпочитане към момента леко влажна за:

  • масаж на лице;
  • под очите;
  • в композиция с хиалуронов гел или крем;
  • напукани устни;
  • за подсилване на веждите и миглите.

Не забравяйте обаче, че резултатът от арановото масло зависи от неговото качество. Фалшивите артикули или смеси с ниска централизация на масло сигурно няма да работят съгласно упованията.

При постоянна приложимост след към две седмици можете да очаквате кожата ви да стане по-добре овлажнена и по-еластична.

Арганово масло – свойства

Аргановото масло, получено от локалното население на Мароко, заради скъпите си хранителни и антиоксидантни стойности, се употребява в хранително-вкусовата, козметичната и фармацевтичната индустрия. От година на година ползата към аргановото масло за лице, тяло и коса пораства. Нищо чудно – естествените съставки, съдържащи се в него, противодействат на признаците на прибързано стареене на кожата.

Аргановото масло е ценена натурална козметика, която замества доста кремове за лице, околоочни серуми срещу бръчки и други козметични артикули. Тъй като подтиква процеса на вътреклетъчно дишане и възвръща хидролипидната преграда на кожата, аргановото масло е целесъобразен артикул за грижа за суха, изтощена или застаряваща кожа, макар че може да се употребява за множеството видове кожа. Нещо повече, потвърдено е, че има удобен резултат върху мазната кожа, като понижава равнището на творби себум!

Основните му съставни елементи са:

  • ненаситени мастни киселини , най-вече олеинова и линолова киселина със следи от линоленова киселина, както и свободни мастни киселини, които имат позитивен резултат върху положението на косата и скалпа. Попълвайки дефицита на мастни съединения, те обезпечават на кожата съответна хидратация и възобновяване на клетките;
  • , виновен за възстановяване на еластичността и хидратацията на кожата, както и за овлажняването и повишението на нейната разтегливост. В същото време защищава от образуването на бръчки и доста понижава съществуващите;
  • каротеноиди, полифеноли и фитостероли, т.е. антиоксиданти , които защищават от свободните радикали и слънчевата радиация.

Тази композиция кара аргановото масло да има свойства, които усъвършенстват положението на кожата. Той освен я обгрижва, подхранва и регенерира, само че и я пази от неподходящите външни условия – UV лъчи и замърсяване на въздуха. Предотвратява раздразненията, породени от прекомерно дълги слънчеви бани. Също по този начин си коства да го употребявате за грижа за ноктите и косата.

Защо си коства да употребявате арганово масло върху лицето?

Козметиката работи добре в грижата за цялото тяло, само че през днешния ден ще съсредоточим върху това по какъв начин работи аргановото масло върху лицето. Това е идеалният метод да поддържате кожата си млада. Аргановото масло постоянно е наричано еликсирът на младостта с причина.

  • Арганово масло за лице – защищава кожата от проникването на нездравословни съставки. Така кожата става устойчива на атмосферни условия,
  • Каротеноидите, полифенолите и фитостеролите са ефикасна преграда за ултравиолетовото излъчване,
  • Аргановото масло също има отлични регенеративни свойства, оценени от стотици години,
  • Ефективно омазнява даже мощно изсушена кожа. В резултат на това тя още веднъж става гладка и еластична;
  • Аргановото масло работи при псориазис, екзема и други кожни заболявания;
  • Препоръчва се за грижа за деликатна кожа.

Как да употребявате аргановото масло?

Аргановото масло е съставна част в доста кремове за лице, лосиони за тяло и артикули за грижа за косата. Можете да го употребявате и в чист тип. Предимството му е бързото асимилиране – всмуква се идеално от кожата. Преди да нанесете чист артикул, усърдно почистете кожата от замърсявания и грим. След това нанесете 3-4 капки арганово масло върху лицето, като леко го потупвате, до момента в който се всмуква изцяло.

Други използва на арганово масло

Стягащ масаж Аргановото масло е скъп антицелулитен сътрудник – използвайте го за масаж на тялото тук-там, където забелязвате появяването на целулит.
Регенерираща вана Добавете няколко мл от маслото във ваната. След четвърт час ще забележите, че тялото е по-хидратирано и тонизирано. Няма да изисква нанасяне на лосион.
Грижа за ноктите

 

Накиснете ноктите в леко загрято арганово масло за няколко минути. Можете също да го втриете непосредствено в нокътната плочка.
Грижа за краката Струва си да накиснете краката си в купа с вода с добавка на масло – козметиката ще овлажни и регенерира напуканите пети.
Грижа за региона на шията, деколтето и бюста Аргановото масло се предлага да се употребява тук-там по тялото с по-тънък пласт мастна тъкан, защото защищава липидната обвивка и защищава кожата от изсушаване, а оттова и преждевременна поява на бръчки.

 

Има ли противопоказания за използването на арганово масло?

Съвременните данни не демонстрират противопоказания за използването на козметично арганово масло за коса, лице или нокти. Струва си да се уверите, че е с положително качество и от надеждни източници. Разбира се, в случай че забележите признаци на алергия или други притеснителни признаци, спрете използването на продукта и се консултирайте с доктор. Освен това, в случай че страдате от някакво здравно положение, подлагате се на лекуване или сте в перипроцедурен интервал, също попитайте Вашия доктор за опцията да употребявате арганово масло.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР