Тече усилена подготовка за осигуряване на нормалното протичане на балотажа

...
Тече усилена подготовка за осигуряване на нормалното протичане на балотажа
Коментари Харесай

Полицията е в готовност за балотажа, 600 служители ще охраня...

Тече усилена подготовка за обезпечаване на естественото протичане на балотажа на 21 ноември. Както към този момент съобщихме, над 600 чиновници на Министерството на вътрешните работи ще наблюдават за естественото протичане на изборния ден в района, защитата на Районната изборна комисия, местата за гласоподаване и стационарните и преносими изборни секции, съпровождането на изборните материали и машините за гласоподаване, за спазването на публичния ред, обезпечаване на пожарната сигурност и отбраната на популацията. Сформирани са оперативни щабове в регионалната дирекция и районните ръководства, мобилни екипи за инспекции на сигнали, групи за реализиране на информативен продан с Министерството на вътрешните работи, ДАНС, Районната изборна комисия, регионалната и общинските администрации, с окръжната и районната прокуратура в региона.

На 20 ноември/събота/ под полицейски конвой всички изборни материали и машини за гласоподаване ще бъдат превозени и доставени в изборните секции на територията на цялата област. В тази връзка в гр.Пазарджик за времето от 08.00ч. до привършване на процедурата по разпределение и предаване на изборните материали на секционните изборни комисии ще бъде прекратено придвижването на МПС по бул. „ България” от кръстовището с улица „ Цар Шишман” до кръстовището с ул. „ Екзарх Йосиф”. Подобно ограничаване важи и за 21 ноември /неделя/ и касае придвижването на МПС по бул. „ България” от кръстовището с улица „ Цар Шишман” до кръстовището с ул. „ Княз Александър Батенберг” за времето от 18.30ч. до привършване на приемането на изборните материали в Районната изборна комисия на идващия ден. На място ще бъдат ситуирани екипи на полицията и общинската администрация в Пазарджик

Припомняме, че по време на изборите полицейските чиновници ще бъдат ситуирани вън от секциите, като няма да позволяват лица с държание накърняващо положителните нрави, както и въоръжени и носещи предмети рискови за живота и здравето на жителите. При нужда и след постъпило искане от страна на ръководителя на секционната изборна комисия чиновниците на Министерство на вътрешните работи могат да окажат подпомагане за възобновяване на реда и спокойствието в секцията.

В бранш " Български документи за идентичност " при ОДМВР-Пазарджик и районните ръководства в Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище е създъдена организация за подпомагане на жителите от региона да упражнят правото си на глас в деня на изборите.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР