Театрите, оперите и танцовите зали вече могат да работят и

...
Театрите, оперите и танцовите зали вече могат да работят и
Коментари Харесай

Разрешиха танци, театър и опера на закрито

Театрите, оперите и танцовите зали към този момент могат да работят и на закрито. Това стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и Съюза на артистите с министрите на опазването на здравето Кирил Ананиев и на културата Боил Банов.

Врати отварят всички зали, физкултурни салони, частни и държавни репетиционни, читалищни подиуми и детски школи. При действието им би трябвало да бъдат спазвани прецизно всичко противоепидемични условия.

В танцовите зали могат да се събират не повече от 20 души на разстояние 4 метра един от различен, а в театралните салони на закрито ще работят с 50% от потенциала си.

Готови сме да съблюдаваме всички ограничения, които ни бъдат предписани. Трябва да мислим и за психическото здраве, съобщи Джейлян Демирев, началник на фолклорен клуб Северняците и член на УС на Асоциацията на хореографите у нас.

Около 2 милиона души в България употребяват танците в другите жанрове за разтоварване. А това най-много оказва помощ като цяло за нацията, акцентира Демирев.

На срещата участва и ръководителят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, който разгласи, че се усилва процентът на наличие в театралните зали навън на 50%, а на закрито – на 30%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР