Театралното хвърляне на оставки на служебни областни управители е поредната

...
Театралното хвърляне на оставки на служебни областни управители е поредната
Коментари Харесай

Дясната ръка на Нинова: Радев опитва да свали правителството! Театърът с губернаторите е негов

Театралното мятане на оставки на служебни регионални шефове е следващата детска демонстрация на президенството. То не беше мусене, заплашване, саботажи, всеобщи чистки, нечистоплътни съюзи, пренебрежение към химна, към институции, към главен закон… Резонният въпрос за регионалните шефове, които щафетно си подават оставките, е за какво изобщо са назначени? Защо длъжностен кабинет прави назначения? Каква работа имаше служебното държавно управление, в прорез с духа на Конституцията, да смени цялата държавна администрация и да я усили? Хиляди уволнени и хиляди назначени за 10 месеца! Отговорът е елементарен: това не са хора, а бойци. Това са бойците във войната на Радев.
Острият коментар е на ръководителя на Институт „ РЕГО’, политолог и някогашен шеф на кабинета на ексминистъра на стопанската система и соцшеф Корнелия Нинова Калоян Методиев.
Според него задачата на президента продължава да бъде да се снабди с цялата власт в страната. Но към този момент имал и проблеми – с изключение на, че не бил правел разлика сред частно и държавно, персонално и обществено, само че и че въпреки всичко годината била 2023 година
„ Държавните коли, здания, резиденции, чиновници и институции са негова персонална благосъстоятелност. Затова разруши партийната система посредством вътрешни опозиции и правена на партии. Затова опорочи изборите посредством ала-бали с машини (цитат от ПП) и други начини. Затова разруши Висш съдебен съвет като инициира свалянето на основния прокурор през правосъдния си министър (с указания от ЮАР). Затова направи Конституцията пакет принтерна хартия, която се употребява по лично убеждение. Ако някой към този момент не го вижда, значи има проблем с оптиката и разбора. И да каже кое не е правилно! “, твърди Методиев, другояче несъгласен с изгледа на сегашното държавно управление.
Според него доста бързо почнала да се практикува неприятна последователност и това щяло да докара до два пъти по-лоши резултати.
„ Свалянето и на това държавното управление от Радев е в ход. Доразбиването на страната с всичките й системи също. Говорителите на президента приказват едно към едно с реториката на Мусолини. Поразителна аналогия. Едни и същи тези и думи. Явно ново служебно държавно управление и кариери в локалната власт са обещанията за задържане на хора към президентството в идващите 4-5 месеца. Кохортата се прегрупира с ресурсите насъбрани от служебното ръководство и бива хвърляна като пушечно месо в офанзива. Има ли друга президентска институция в Европа да разрушава личната си страна? Няма нито една! Никъде!
Политическата рецесия се задълбочава. Радев не е алтернативата. Управляващата тройна коалиция с екстремисткия си придатък не са изхода. Решението няма да е елементарно, само че ще пристигна изведнъж и ще преподреди системата. Важно е всеки да държи на правилата си в по този начин основания безпорядък.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР