Те са успешни, известни и винаги в центъра на вниманието.

...
Те са успешни, известни и винаги в центъра на вниманието.
Коментари Харесай

10 любопитни факта за блондинките

Те са сполучливи, известни и постоянно в центъра на вниманието. Интригуващи, запаметяващи се и завоювали всевъзможни върхове.

Мъжете ги обожават, другите дами им завиждат и описват вицове за тях, само че по-късно боядисват косите си в техните нюанси.

Такива са русокоските – ненавиждани или обичани, само че в никакъв случай безразлични. На интернационалния им ден ви разкриваме 10 любопитни обстоятелството за тези същества, заключили слънцето в косите си.

1. Началото

Генетичната разновидност, която е основала русата коса в Европа, се е случила преди към 11 000 години, по времето на последната ледникова ера. Учените считат, че русата коса произлиза от климат с недостиг на слънце, с цел да може тялото да синтезира по-ефективно витамин D. Други обаче настояват, че русата коса е зародила като средство за полов асортимент.

2. Цветът

Цветът на косата зависи от количеството на двата вида пигмент меланин – еумеланин и феомеланин. Колкото по-голямо е количеството на еумеланина, толкоз по-тъмна е косата. Червеният цвят се дължи на доминиращ феомеланин. Ако равнищата и на двата вида пигмент са ниски, резултатът е руса коса.

 10 любопитни обстоятелството за русокоските

3. Предимствата

Естествените русокоски имат към 140 000 косъма – с към 30 000 повече косъма от брюнетките и 50 000 повече от червенокосите. Освен това те имат и по-високи равнища на естроген от брюнетките, което мъжете могат да усетят и ги възприемат като по-плодовити и привлекателни.

4. Недостатъците

Блондинките имат повече коса, само че те са представителите с най-тънките и фини косми. Те са по-податливи на свързаната с възрастта макулна недъгавост на очите, която може да аргументи слепота. Освен това, кожата им синтезира доста по-малко количество, което ги прави извънредно чувствителни към слънчевите лъчи.

5. Ефектът

Жените с руси коси имат омагьосване, пред което господата са безсилни. Доказано е, че общувайки с русокоска, мозъчната активност на мъжа понижава, коефициентът му на просветеност спада, а логиката му непринудено бива изместена от мощно привличане. Мъжете просто оглупяват в наличието на русокоска, като това събитие даже си има име – “бимбо заблуда ”.

 10 любопитни обстоятелството за русокоските

6. Перхидролът

Перхидролът е открит през 1818 година, само че не намира огромно приложение. През 1857 година, обаче се открива, че с него може да се изрусява косата и по този начин съединението бързо набира известност в Европа и Америка. Перхидролът с лекост измества всички останали артикули, употребявани до този миг за същата цел.

7. Дефицитът

Тъй като русата коса е “склонна ” към потъмняване с течение на времето, хората с натурален рус цвят на косите стигат до едвам два % от популацията на планетата. За сметка на това, една на всеки три дами боядисва косата си в руси нюанси.

8. Изчезването

Според учените броят на русокоските бързо понижава. За 50 години броят им е понижен от 49 на 14%. Предполага се, че последният притежател на руси коси ще се роди през 2200 година, евентуално във Финландия. След към двеста години естествените русокоски ще са изчезнали, а повода за това ще е действието на гените. По-тъмният цвят на косата е преобладаващият, по тази причина всяка година се раждат все по-малко хора с руси коси.

 10 любопитни обстоятелството за русокоските

9. Шегите

Шегите за русокоски зародили преди към 250 години и причина за това е Катрин-Розали Жерар Дут. Тя била известна куртизанка измежду френските и британски благородници и става първата публично приета “тъпа русокоска ”. Популярна с нелепостта си и дългите си паузи по време на диалог, тя послужила за ентусиазъм на сатиричната пиеса “Странностите на цветето ”, осмиваща маниерите ѝ.

10. Денят

Международният ден на русокоските се отбелязва от 2006 година, когато за първи път е връчена премията “Диамантено токче ”. Тя се присъжда на надарени, умни и сполучливи русокоски.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР