Заместник областните управители на област Русе Детелина Ачева, председателят на

...
</TD
>Заместник областните управители на област Русе Детелина Ачева, председателят на
Коментари Харесай

Детелина Ачева към русенските полицаи: Благодаря ви за смелостта и решителността

Заместник регионалните шефове на област Русе Детелина Ачева, ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и заместник-кметът по комунални действия Димитър Недев сервираха цветя пред монумента в двора на полицията, израз на признателността към поколенията чиновници, посветили живота си в работа на обществото. " Благодаря Ви за смелостта и решителността, както и за силите, които полагате всекидневно в името на спокойствието и сигурността на жителите на област Русе! Носете с чест пагона на Вашите плещи, бъдете безкомпромисни и помнете, че на първо място отстоявате демократичните устои на обществото! Продължавайте да бъдете виновни и почтени хора, водени само от възприятието за правдивост, човещина и безрезервност! На Вас се пада нелекият ангажимент да противодействате на престъпността и да бъдете поръчител за правата и свободите на жителите “, се споделя в написаното от Ачева до шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи /ОДМВР/ старши комисар Николай Ненков и неговите чиновници, оповестяват от novinata.bg. 

Данните на ОДМВР сочат, че през миналата година се следи спад от 12% в осъществените закононарушения на територията на района. През 2022-а са регистрирани общо 2162 закононарушения, от които 285 са по икономическа и 1877 по престъпна линия. Най-осезаем е спадът при икономическата престъпност – 77 по-малко, което в проценти е близо 21.27 на 100. Средната разкриваемост на дирекцията е увеличена с 12.44 на 100 по отношение на 2021 година.

Припомняме, че Министерство на вътрешните работи (дела) в състава на първото българско държавно управление се основава с Указ №1 от 5 юли 1879 година на княз Александър Първи. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов. Основните сфери на активност на министерството в началото са вътрешни работи и администрация; национално здраве; ветеринарно дело; ръководство на пощите и телеграфите. Полицейските функционалности се реализират от административно-полицейско поделение при Министерство на вътрешните работи и обвързваните с него институции.

И през тази година министърът на вътрешните работи отличи редица служители на реда от района.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР