Заместник-кметът съобщи на пресконференция каква спортна инфраструктура се изгражда в

...
</TD
>Заместник-кметът съобщи на пресконференция каква спортна инфраструктура се изгражда в
Коментари Харесай

Каква спортна инфраструктура се изгражда в Пловдив?

Заместник-кметът заяви на конференция каква спортна инфраструктура се построява в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В ход са обекти, които са стартирали в сегашния управнически мандат, а един от тях – в предходния. Това са по-малки обекти с локално финансиране: 

- Спортен комплекс " Дунав ", с крайната цена 4 192 000 лева в подписания контракт, при оповестени 4.6 млн от община Пловдив. Там е юридически анекс за периода, само че в никакъв случай не е повишавана цената на обекта до този миг.

В момента, по отношение на инфлационните процеси, се прави анекс на стойност 833 000 лева, в който написа, че след подписването изпълнителите имат период от 150 дни за завършването му.

Реално комплексът е подготвен, би трябвало да се събори в този момент съществуващата залаа и да се направи отвесна планировка, озеленяване, спортни стадиони, тротоари, алеи и каквото е по плана.

- ЕГ " Иван Вазов " - физкултурен салон и дребна спортна зала на стойност 2.45 млн с Данък добавена стойност.

- Спортен комплекс в двора на двете езикови гимназии на стойност 5.7 млн. лева

- Две подготвителни зали в регион " Западен " – за баскетбол и за волейбол, със свързващ хъб по средата. Цената е 6.8 милиона. 15 декември е крайният период за подаване на предложения.

- Отпуснати 210 000 лева на регион " Тракия " от бюджет 2022 година В публичната поръчка имаше един участник, не беше дал ключ за декриптиране. Искат още 70 000 лева за съблекални, зали за треньори, дребен фитнес на лекоатлетическото хале зад стадион " Локомотив ".

Големите обекти са с държавно финансиране или нисколихвен заем. За тях дава отговор заместник-кметът по строителство и вложения Пламен Райчев:

- Стадион " Христо Ботев " и стадион " Локомотив " ;

- Басейн " Младост " за 20 800 000 лева Обектът е стартират през 2019 година, само че е планиран още през 2016-а. Финансирането е от Фонда за устойчиви градове, който отпуска 20 милиона лв., а останалите ще би трябвало да се обезпечат от общината, само че сумата може да е и в бюджета за 2024 година.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР