Зам.-директор на ЕГ Пловдив и пенсиониран вече бивш възпитател

...
</TD
> Зам.-директор на ЕГ Пловдив и пенсиониран вече бивш възпитател
Коментари Харесай

Зам.-директор на Английската и пенсиониран вече бивш възпитател се съдят взаимно

Зам.-директор на ЕГ " Пловдив " и пенсиониран към този момент някогашен педагог в елитното учебно заведение се съдят взаимно за причиняване на неимуществени вреди, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Вчера в Районен съд - Пловдив се организира следващото съвещание по гражданско дело с просител Димитрийка Стоянова, която е сегашен зам.-директор на езиковата гимназия. Ответник по делото е дългогодишният педагог в същото образователно заведение Мирослав Бобчев, който към този момент е пенсионер.

Г-жа Стоянова желае обезщетение в размер на 2000 лв. от Бобчев за това, че той й е предизвикал безпокойствие, ужас и други неудобства, изпращайки сигнали до разнообразни институции (Министерство на образованието, Районна прокуратура - Пловдив, РУО - Пловдив). Заради тези сигнали тя била принудена да дава обяснения и се почувствала наранена от този факт.

В същото време Бобчев и юристът му подадоха контра иск за обезщетение за нанесени неимуществени времи по безусловно същите аргументи, само че размерът е символичната сума от 2 лв..

Историята потегля от пенсионирането на Бобчев преди повече от две години. Възпитателят претендира за неизплатени суми, базирайки се на ексклузивен труд - работа в почивни дни и отвън работно време. Той подава иск в съда против ЕГ " Пловдив " за 100 000 лв. (в ролята си на синдикален водач в Английската гимназия Бобчев претендира и за неизплатено заплащане на други свои сътрудници - възпитатели). Впоследствие губи делото, а като очевидец показания дава зам.-директорът Димитрийка Стоянова.

" Г-жа Стоянова сподели едни неща тогава като очевидец по делото и напълно други, когато е давала пояснения по изпратените от мен до институциите сигнали. Затова с моя юрист държим да разберем по кое време е говорела истината. Защото на едното място тя твърди, че не ме е виждала по учителските препоръки и че съм употребил отмора по време на работа, което не е правилно ", съобщи през днешния ден пред кореспондент на Plovdiv24.bg Мирослав Бобчев.

Димитрийка Стоянова не се яви през днешния ден в правосъдната зала, само че пък като очевидец в нейна отбрана се изправи Нели Дамянова, която също е зам.-директор в ЕГ " Пловдив ".

" Г-н Бобчев води каузи против учебното заведение за някакви финансови искания. Засегната е цялата институция, сигналите му накърняваха престижа на ЕГ " Пловдив ". Знам, че два пъти госпожа Стоянова е давала пояснения в икономическа полиция. Това естествено се отрази и здравословно на госпожа Стоянова. Вече не е усмихнатият и сияен човек, който познавах преди. Тя вдигаше кръвно, аз персонално няколко пъти съм й давала хапчета за главоболие и дори съм я водила до здравната сестра, с цел да й окаже помощ ", съобщи Нели Дамянова пред съдията по делото Людмила Митрева.

Следващото съвещание по гражданското дело ще се организира на 28 март от 13,30 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР