Свети Георги е много интересен светия. Той може би е

...
Свети Георги е много интересен светия. Той може би е
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Всеки се бори с вътрешния си змей

" Свети Георги е доста забавен светия. Той може би е най-младият. Освен че го почитат всички християни – и западните, и източните, е уважаван и в мюсюлманството. Макар че го няма в Корана, има най-малко няколко жития, които са свързани с него и с чудеса, които е направил за мюсюлманите “. Това разяснява пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

" Характерно е, че в Светите земи има към 22 паметника, които са свързани със Свети Георги, които се почитат и от християни, и от мюсюлмани. " Гео “ е земя, а " йоргос “ - работя. Това е един обработващ земята земеделец. Когато е спокойно времето, той изкарва прехраната на всички, когато стане дума за война, внезапно Георги отива на фронта “, уточни още той професорът.

Георги Рачев донесе в студиото на " Тази заран “ икона от далечни земи, която е обвързвана с африканската черква.

" Много е забавна, има един детски наивитет, който е присъщ за иконописването в Етиопия “, означи професорът, като обърна внимание на кръглото лице и изпъкналите очи.

" Това е имитация от една икона в църквата " Свети Георги " – вкопана черква в Лалибела, която е под отбраната на ЮНЕСКО “, уточни Георги Рачев.

" Свети Георги пронизва дракон. Някои хора имат един дракон, в други обаче има по няколко. Той по тази причина е и Победоносец. Духът да успее да победи вътрешните бесове, които ни спъват да станем положителни хора “, означи климатологът.

Той изясни за какво Паметникът на Незнайния боец е неговият обичан паметник.

" Това е място, заредено със ужасно доста витална сила “, уточни проф. Рачев.

" Човек се ражда, с цел да се бори - робът за независимост, свободният за съвършенство ", означи климатологът, цитирайки Яне Сандански, и разяснява положението на армията ни.

" Охолният живот, който ни е даден, не е даденост, ние всеки ден би трябвало да се борим за него ", добави още той. Той означи, че в армията се е научил да не предава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР