:Във връзка със сигнал, който са получили в редакцията на

...
</TD
>:Във връзка със сигнал, който са получили в редакцията на
Коментари Харесай

Становище на болницата в Пловдив, в която почина млада жена

:

" Във връзка със сигнал, който са получили в редакцията на Нова телевизия от майка на пациентка с изказванието, че щерка й “не е получила съответна помощ ", Ви уведомяваме, че се прави обстойна вътрешна инспекция по случая.

Към сегашния миг е известно следното:

Пациентката Елисавета Станева е пристигнала в Отделението по незабавна медицина на 9 май в 9:30 часа с температура и болки. Същия ден в 12:45 часа е приета в болница в интензивния бранш на Клиниката по инфекциозни заболявания към УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив.

От постъпването й в болничното заведение са осъществени редица проучвания и съвещания с лекари и експерти от другите клиники. Назначена й е терапия с изключение на за признаците, с които е пристигнала в лечебното заведение, а и за съпътстващото й заболяване “Тиреоидит на Хашимото ".

В една от консултациите се открива, че стойностите на TSH са повишени и че пациентката е прекратила сама приема на едно от медикаментите си, което води до утежняване на здравословното й положение.

Терапията, осъществена от екипа на Клиниката по инфекциозни заболявания, дава резултат и пациентката се усъвършенства на идващия ден. Наблюдението, проучванията и терапиите не престават и в идващите дни.

На 14 май към 17:55 часа ненадейно пада със загуба на схващане. Регистрирано е прекъсване на сърдечната и дихателната активност. Незабавно е почнала Кардиопулмоналната ресусцитация (КПР), взаимно с екип на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване.

По данни от мнението на началника на Клиника по инфекциозни заболявания доцент доктор Олиана Бойкинова, дежурната санитарка е директен очевидец на случилото се. В момента на рухването на пациентката същата е оставяла храната й и незабавно е уведомила дежурния доктор и дежурната мед. сестра, които са се отзовали неотложно и са почнали КПР.

Началникът на Отделението по обща и клинична патология доцент доктор Мария Колева - Иванова и нейният екип се чака да издадат протокола от осъществената на 16 май аутопсия. По предварителна информация е открито, че Елисавета Станева е умряла от затрудненията на главното си заболяване - кардиомиопатия.

Все още не е направен отговор до околните, заради събитието, че към днешна дата (28 май) вътрешната инспекция на лечебното заведение не е завършила напълно. Събраната досега информация следва да се смята за предварителна, защото същата следва да бъде оценена и систематизирана в най-кратки периоди от членовете на профилираната Лечебно контролна комисия към УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив ".

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР