В разгара на летните месеци изпълнителният директор на Топлофикация Русе

...
</TD
>В разгара на летните месеци изпълнителният директор на Топлофикация Русе
Коментари Харесай

Директорът на Топлофикация Русе: Всяка смяна на измервателно устройство трябва да бъде извършена преди началото на зимния сезон

В разгара на летните месеци изпълнителният шеф на " Топлофикация Русе " инж. Севдалин Желев припомня, че за гарантиране на изправно топлоснабдяване през зимата, е належащо осъществяването на инспекция на самостоятелните топломери и водомери преди началото на отоплителния сезон, оповестяват от " Дарик ". 

Инж. Желев съобщи, че при открит проблем клиентите би трябвало да се свържат с компанията за дялово систематизиране.

Като най-честа причина за техническа нередовност на апарат шефът на сдружението уточни изгасналият екран. По думите му всяка промяна на измервателно устройство би трябвало да бъде осъществена преди началото на зимния сезон. Той изясни, че при положение на не премахване на техническата нередовност на съответното самостоятелно устройство ще бъде начислена употребяваната сила на оптималната мощ. 

" За да е несъмнено, че топломерите и водомерите са в редовност и регистрират без неточност, е належащо да преминат периодическа метрологична инспекция, която удостоверява тяхната редовност или установи негодността им. Проверката се прави в упълномощени лаборатории. Индивидуалните топломери в жилищата би трябвало да се ревизират през 5 години, а водомерите на 10 години. " съобщи инж. Желев.

Той изясни, че откакто изтече техническата валидност, съществува риск уредите да не регистрират правилно употребяваната топлоенергия.

Инж. Севдалин Желев разяснява, че поддръжката на вътрешната отоплителна апаратура е отговорност на клиентите.

" Всички поправки по вътрешната отоплителна апаратура, в това число отоплителните тела е добре да се правят преди отоплителния сезон. " акцентира шефът на топлофикационното сдружение.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР