В рамките на тържеството за 40 години Технически факултет при

...
</TD
>В рамките на тържеството за 40 години Технически факултет при
Коментари Харесай

Бизнесът в Пловдив и 4 университета с общи действия по обучение на студенти по ресурсна ефективност

В рамките на тържеството за 40 години Технически факултет при Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив се организира кръгла маса на тематика " Необходимостта от образование по ресурсна успеваемост на индустриални системи “ като част по осъществяването на план " Education for Resource Efficiency in Manufacturing Industries “ (EREMI), №2020-1-BG01-KA203-079076 на стратегия Еразъм+.

Проектът се създава от четири университета, предлагащи инженерно образование. Университетът по хранителни технологии е в един тим с University Politehnica of Bucharest, University “St. Kliment Ohridski “ – Bitola, University of Applied Sciences - Offenburg и BEIA Consult International (Румъния) - сътрудник на SIEMENS, извършваща научноизследователска и развойна активност и един от водещите снабдители на ICТ решения и услуги в Румъния за облачни връзки и IoT телеметрия.

В полемиката се включиха представители от всички партньорски организации, някогашни и сегашни преподаватели от Технически факултет, както и компании от Тракия икономическа зона – Атаро Клима ЕООД, Томика метал АД, Шнайдер Електрик, ИНЧ-Фриго ЕООД и съдружие " Клъстер Тракия икономическа зона “ /КТИЗ/.

Партниращите страни проучиха интензивностите по плана, свързани с разработваните курсове по тази интердисциплинарна тематика. В хода на разискването представителите на компаниите се включиха интензивно с действителни индустриални проблеми и съответни предложнения за решаването им. Те показаха отзиви за значимостта от подготовка на фрагменти в региона на ресурсната успеваемост в индустриалните промишлености и цялостната систематична оптимизация.

Инж. Пламен Панчев, основател и шеф на Тракия икономическа зона /ТИЗ/ и ръководител на едноименния клъстер, отрази нуждата от включването на висшите механически учебни заведения в решаването на проблемите с нездравословни излъчвания от индустриални предприятия. В началото на месец май ТИЗ разгласи Харта за въглеродна индиферентност и към този момент 22 компании я поддържаха.

Зоната е първото индустриално обединяване на предприятия в Европа с фокус върху понижаване на въглеродните излъчвания, като в същото време поддържа основаването на нови работни места, разпространяването на познания и нововъведения, покачва икономическата конкурентоспособност и усъвършенства вероятностите за развиване на района. КТИЗ сътвори и партньорската мрежа " ТИЗ: Бизнес – Образование “, в която с изключение на компаниите в зоната са включени и всички просветителни институции и общини за възстановяване на професионалното обучение и смяна настройките в обществото към него.

Според координатора на плана – доцент доктор Таня Титова-Костуркова, декан на Технически факултет при УХТ, разискването е изиграло значима роля за създаване на стабилно партньорство сред университетите и представителите на бизнеса. Създадените образователни стратегии са напълно съобразени с условията на бързо разрастващата се промишленост в ТИЗ. УХТ като член на " Клъстер Тракия икономическа зона “ интензивно взе участие във връзката бизнес-образование за основаването на нужните квалифицирани фрагменти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР