В рамките на кампанията на МОСВ за почистване на нерегламентирано

...
</TD
>В рамките на кампанията на МОСВ за почистване на нерегламентирано
Коментари Харесай

Чистят в защитена местност Ченгене скеле

В рамките на акцията на Министерство на околната среда и водите за разчистване на нерегламентирано изхвърлени боклуци – Регионалната ревизия по околната среда и водите – Бургас провежда почистванет на з. м. " Ченгене скеле “ на 23 март (четвъртък) т.г. Това оповестиха от РИОСВ-Бургас. 

Защитената околност е оповестена през 1995 година за опазване естествените местообитания на предпазени и редки типове птици, включени в Червената книга на България и в Списъка на застрашените типове в Европа. През 1997 година територията е избрана за орнотологично значимо място от BirdLife International, а през 2008 година е оповестена за предпазена зона от екологичната мрежата Натура 2000. Защитената територия преставлява влажна зона, с компактен тръстиков масив и съседен лиман от акваторията на Черно море. Наблюдават се към 180 типа птици, доста от които с консервационна значителност.

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас приканва общините и жителите на територията, следена от инспекцията, да се включат интензивно за унищожаване на замърсяването на околната среда с боклуци. Всички институции, организации, клубове и обособени жители, искащи да провеждат разчистване на нечисти с боклуци терени, могат да уведомят екоинспекцията и съответната общинска администрация за подпомагане.

Замърсяването с боклуци въздейства извънредно отрицателно върху околната среда и основава опасности за човешкото здраве. Ежедневно сме очевидци на непозволено изхвърлени боклуци в обитаемоте места, към обитаемоте места и по пътищата, в реките и други. Всички сме радетели за чиста околна среда и не трябва да оставаме безучастни към сходни дейности.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР