Слънцето все пак пробива, идва лято и мнозина шофьори сигурно

...
Слънцето все пак пробива, идва лято и мнозина шофьори сигурно
Коментари Харесай

Трик с оцет за безупречни автомобилни чистачки

Слънцето въпреки всичко пробива, идва лято и мнозина водачи несъмнено си мислят – има време за ревизира чистачките. Дъждът и градушката, които връхлетяха София, както и други елементи на България преди този момент, ни подсетиха, че не трябва да подценяваме този аксесоар. Видимостта е синоним на сигурност, положението на чистачките постоянно би трябвало да е безупречно. Кога е моментът да промените перата им? 

Може да наподобява като банален въпрос с банален отговор, само че не постоянно. Известните признаци са изцяло правилни: нормално когато шумят, " скачат " върху стъклото и оставят следи, линии и линии. Или още по-лошо - гумата очевидно се е отлепила от рамката. Ясно, тогава, четките би трябвало да се сменят. 

Слънцето, дъждът, особено ледът и даже температурните промени съкратяват живота на гумата. Яко тя се втърди, незабавно купете нов комплект, подчертаваме, сменете и двете, написа AutoMedia.bg. Но от време на време, изключително в случай че са на една или две години и колата е паркирана на закрито, казусът с шума и неприятното разчистване на предното стъкло може да се реши с малко поддръжка. Може просто да са мръсни, а да не се сменят.

За да оправите този проблем, би трябвало да да се оборудвате с кърпи - специфичен артикул за разчистване на перата. различно оцетът ще свърши добра работа. И малко вазелин, несъмнено. Продава се на спрей във всеки магазин за авточасти. Почистващ препарат или оцет ще служи за разчистване на гумата, без да й въздейства. Вазелинът пък е за минимизиране на триенето с предното стъкло (производителите употребяват графит, да, същият материал, който построява върха на молива).

С забрадка, напоена с вода, първо би трябвало да преминете върху гумата на четката, с цел да премахнете мръсотията. Второ, по-късно с оцет и трето още веднъж с вода, с цел да премахнете остатъците от оцет. Винаги използвайте оптимално внимателно кърпата.  Завършете работата с малко количество вазелин, което да разпределите върху гуменото " острие ".  Операцията би трябвало да се повтаря толкоз постоянно, колкото мръсотията се отсрочва по перата на чистачките. Това зависи от региона в който живеете и от пътищата, които постоянно употребявате.

Ако при деликатно разглеждане на гумата по време на работа забележите износени или, по-лошо, скъсани сектори, тогава поддръжката на четките най-вероятно няма да даде огромни резултати. По-добре е да ги замените и то с първокласни артикули, не жалете някой лев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР