В Приморско днес завършиха Държавните индивидуални първенства по класически шахмат

...
</TD
>В Приморско днес завършиха Държавните индивидуални първенства по класически шахмат
Коментари Харесай

Голям шлем за децата от шахматен клуб Пловдив

В Приморско през днешния ден приключиха Държавните самостоятелни шампионати по типичен шахмат за момчета и девойки до 8 и до 10 години. Те бяха ознаменувани с рекордно за последните 4 години присъединяване на 84 шахматисти. Невероятен триумф реализираха младите участници от Шахматен клуб " Пловдив “, които завоюваха и четирите трофеи!

В групата на девойките до 8 години със златен орден се окичи Мария Павлова с 6 точки, втора остана Никол Лазарова от ШК Виктори, Благоевград с актив от 5 точки, а бронзът стана владеене на Магдалена Пашева от Плевен ХХI.

При девойките до 10 години шампионка е Александра Пехливанова с 6,5 точки, следвана от Василена Очкова (ШК Сините камъни, Сливен) и Ния Малчева (Шах ХХI) с по 5,5.

Стопроцентов резултат – 9 от 9 вероятни, донесе купата на Атанас Тасков при 8-годишните момчета. Негови подгласници са Велислав Захариев (ШК ЕЛИТ, София) с 8 точки и Денислав Иванов (ЦСКА), който остана с актив от 7 точки.

Сред момчетата до 10 години над всички бе Божидар Михайлов с 8 точки. Сребърният орден е за Стоян Илиев (ШК Варна), който реализира 7,5, а бронзовото отличие е за състезателя на ШК Сините камъни Ханко Кръстев с 6,5 точки.

Шампионите и техните подгласници бяха наградени от генералния секретар на БФШ 2022 Николай Йорданов.

Победителите получиха както правото да представяват България на Световните шампионати през октомври в Шарм ел шейх, Египет, по този начин и на шампионатите на Европейския съюз при започване на август в Чехия и Австрия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР