В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в Областна администрация

...
</TD
>В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в Областна администрация
Коментари Харесай

И тази година в Областна администрация организират кампанията Елха на доброто

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в Областна администрация Бургас се провежда благотворителна самодейност " Елха на положителното “, която се утвърди през годините като доста добра традиция на добрина и грижа към децата в риск  и  техните фамилии. Патрон на дарителската акция е проф. - регионален шеф и ръководител на Областния координационен механизъм за деинституционализация на деца.

" Благотворителността не би трябвало да се свързва единствено кампанийно с празници. Тя би трябвало да е част от нашия живот, да се възпитава в подрастващите като натурален развой и част от общуването “, сподели регионалният шеф проф.  и изрази задоволство, че Областна администрация Бургас е пионер в тази самодейност, добър образец измежду останалите държавни администрации и деен сътрудник на Областният координационен механизъм за деинституционализация на деца.

За първи път целево ще бъдат подкрепени над 50 деца в риск от  общините Айтос и Руен. За поредна година ще се достави наслада и на децата  настанени в приемни фамилии в Бургаска област, както и на всички деца, с които работи районният координатор на Надежда и домове за децата през годината.  

Желаещите да поддържат самодейността могат да създадат това в интервала от 07 до 22 декември, като оставят даренията си към празнично украсената елха в постройката на Областна администрация Бургас на ул. " Цар Петър “ №1 всеки работен ден. Организаторите се обръщат с молба към донорите пакети да съдържат информация от кого е дарението, за наличието, дали е предопределено за момченце или момиченце, в случай че са дрешки или играчки, както и за каква възраст деца са предопределени поставените в пакета предмети или артикули.

Разпределението и раздаването на благотворителните пакети до нуждаещите се деца и техните фамилии ще се извърши от членовете на Областния координационен механизъм.

" Предварително благодаря на хората с положителни и великодушни сърца, които ще се включат в благотворителната самодейност и ще зарадват десетки деца от обществено слаби фамилиите. Нека и тази година доставим наслада и осъществим коледното знамение за тези фамилии “, добави още проф. Нейкова.

Благотворителната акция, която се провежда от Областния координационен механизъм по деинституциаонализация на деца  се организира за седма поредна година в Бургаска област.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР