.td_uid_42_5cc03bd93f263_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc03bd93f263_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}The Dronathon се проведе от 20

...
.td_uid_42_5cc03bd93f263_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc03bd93f263_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}The Dronathon се проведе от 20
Коментари Харесай

Riders of the chain са победителите в първия дрон хакатон в България

.td_uid_42_5cc03bd93f263_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc03bd93f263_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}The Dronathon се организира от 20 до 21 април и е първото по рода си новаторско събитие в България, което сплотява в себе си съревнование по програмиране и хвърчене с дронове
На едно място се събраха почитатели на дроновете и блокчейн технологията, програмисти, разработчици, представители на науката и бизнеса. Целта на надпреварата беше да се създаде новаторско решение за доставка на колета с дронове посредством блокчейн технологии, като задачата беше да се доставят 100 пакета от 33 дрона в 7 точки на град София.

Българският тим Riders of the chain завоюва първото място и купата на Асоциация Обединено Дрон Общество за принос в дрон разработките. Партньор на събитието е Техническият университет, като един от състезаващите се тимове беше от студенти от образователната институция.


.td_uid_41_5cc03bd93ed34_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cc03bd93ed34_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0} В рамките на 48-часовата стратегия посетителите и участниците имаха опция да вземат участие в лекции по програмиране, уъркшопи, полемики, надпревари и образования с дронове. Атмосферата даде опция за обмяна на опит, основаване на нови другарства, намиране на съидейници и ментори.
Партньор и наставник на събитието беше Асоциация Обединено дрон общество. С тяхна помощ и съдействието на членове на клуб Дрон Екстрийм беше проведена Drone ARENA в рамките, на която се организираха дуели с дронове, както и съревнование за най- бърза доставка на пакет с мини дрон сред присъстващите на събитието.

„ Интересът към първия по рода си Dronathon демонстрира, че в България тази общоност се развива с бързи темпове, както в региона на надпреварите с дронове, по този начин и при нововъведенията, разработките и технологиите в тази сфера “ – показа Илияна Елиас, уредник на събитието.



“Една от фантазиите ни беше сбъдната тези два дни. Най-накрая се случи и в България. Нашата цел постоянно е била и ще бъде да спомогнем за безвредната и устойчива интеграция на дроновете във въздушното пространство. Тези дни видяхме по какъв начин тимовете поставиха доста старания и креативност за усъвършенстването на веригата за доставки с дронове. Подобни събития се случват регулярно в целия свят. Това е страховит мотив за обмяна на опит и основаване на трайни контакти сред разработчици и представителите на бизнеса в страната и чужбина. ” – добави ръководителят на дрон асоциацията Обединено Дрон Общество Антон Пулийски.

Събитието се случи със съдействието на Networking Sofia: Premium Coworking Spaces, който даде повърхност за провеждането на надпреварата по програмиране и всички допълните действия, както и награден фонд в размер на 16 000 лева под формата на наем на споделено работно място.
.td_uid_43_5cc03bd93f649_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cc03bd93f649_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР