.td_uid_42_5cbc34901c1cb_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cbc34901c1cb_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Повечето от вас сте сигурно запознати

...
.td_uid_42_5cbc34901c1cb_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cbc34901c1cb_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Повечето от вас сте сигурно запознати
Коментари Харесай

Това са всички екрани на смъртта, които можете да срещнете в Windows 10

.td_uid_42_5cbc34901c1cb_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cbc34901c1cb_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Повечето от вас сте несъмнено осведомени с типичния „син екран“ на Windows или черен екран при пускане. Обикновено реакцията на потребителя е отчаяние, потрес, от време на време емоционален яд (дори пазаруване на нов компютър). По-рано тази седмица обаче ви разкрихме, че към този момент в света на Microsoft не всичко е единствено синьо. Фактически с излизането на Windows 10, компанията изцяло реорганизира функционалността на „екрана на смърт“ на операционната система. Резултатът е в действителност разнообразни известия в разнообразни цветове от светлинния набор . Можете да попаднете на оранжев, червен или виолетов екран, когато Windows блокира. Цветовото етикетиране служи за по-ясен ориентир на чиновниците по поддръжка, с цел да дефинират целта на откритите бъгове.

Във всеки случай не се лъжете, успокояващите цветове отново водят до съдбовни последствия и наложително ще би трябвало да рестартирате компютъра си. Това значи, че всеки документ, който не сте записали, отива в небитието (освен в случай че нямате функционалност за автоматизирано запазване). Тук сме събрали всички познати цветове екрани на гибел, които е допустимо да срещнете, когато Windows забие:
 1. Лилав екран
Лилавият екран най-рядко може да се случи на елементарния консуматор. Той се появява най-често когато VM ядрото с ESX/ESXi хост се натъкне на сериозна неточност. Тоест в случай че употребявате виртуална машина, има огромна възможност да видите този екран. Той не се класифицира като сериозен и най-лесният метод да го оправите е да рестартирате компютъра. Някои консуматори обаче настояват, че виолетов екран се появява при ъпгрейд от Windows 7 и не могат да получат достъп до устройството си.
.td_uid_41_5cbc34901bdab_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cbc34901bdab_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0} 2. Кафяв екран
Кафявият екран се асоциира най-често с проблеми с графиката. Когато употребявате стратегии с интензивно потребление на процесор/видеокарта, от време на време те трансферират пригодената за тях скорост и провокират провал. За да избегнете подобен екран, проверете овърклока на процесора.
3. Жълт екран
Жълтият екран нормално е обвързван с непредвиден бъг в уеб-браузър. Mozilla Firefox е добре прочут с възникването на сходни неточности. В този случай системата не може да прочете XML документ и компютърът забива. Това събитие може да стане извънредно досадно, защото се съпровожда с писклив тон, който се приключва единствено след насилствен рестарт.
4. Червен екран
С червен екран се означават извънредно редки неточности, които са с основен приоритет в отдел поддръжка. Пораждащите фактори са от най-различно естество. Може би проблемите са в драйверите, хардуера или BIOS съвместимостта. В този случай можете единствено да рестартирате РС-то и да се надявате да се включи още веднъж.
5. Оранжев екран
Вече разгледахме случаите, които пораждат на оранжев екран на гибелта. Той е обвързван най-вече с спорове в графичните драйвери и видеокартата. Премахването  на овърклока нормално оправя казуса.
6. Зелен екран
Този пъстър етикет се употребява само при Windows Insider тестовите версии и заменя архаичния наследник екран. Промяната в цвета е още веднъж за явен ориентир на личния състав,дали грешката е от пробен билд или обикновено издание на Windows 10.
.td_uid_43_5cbc34901c569_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cbc34901c569_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР