.td_uid_42_5c8669c211c38_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c8669c211c38_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Американският бизнесмен и политик е уверен,

...
.td_uid_42_5c8669c211c38_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c8669c211c38_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Американският бизнесмен и политик е уверен,
Коментари Харесай

Андрю Йънг: Една иновация и на улиците ще започнат погроми

.td_uid_42_5c8669c211c38_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c8669c211c38_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Американският предприемач и политик е убеден, че никой не се замисля върху действителните последици от роботизацията и автоматизацията. Ето за какво, в център на неговата предизборна акция е въвеждането на Безусловен базов приход (ББД) в размер от $1000 на месец за всеки американец . Според Йънг, това напълно не е толкоз скъпо, а и към този момент няма различен вид за оцеляване в епохата на роботите.

Андрю Йънг смята себе си за претендент за президент на Съединени американски щати, само че възможностите му за утвърждение от Демократичната партия се правят оценка на равнището на Бърни Сандърс. Но Андрю Йънг употребява вниманието на медиите най-вече за една единствена цел – да демонстрира заплахите от роботизацията и да разпространява вероятностите пред ББД. Това е и базата на неговата стратегия.

Уеб порталът Futurism акцентира, че изместващата хората роботизация и автоматизация, в действителност са напълно съответни технологии, които се внедряват сега. Една от тях е в положение да разори милиони хора.
.td_uid_41_5c8669c21036c_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5c8669c21036c_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
„Робомобилите са всичко, което е нужно, с цел да се извади обществото от равновесие. Това е иновация, поради която на улиците ще стартират погроми“ – твърди Йънг. „А ние имаме намерение да премахнем служащите в супермаркетите, кол-центровете, банките и застрахователните компании“.



Според Йънг, единственият излаз е ББД и политиците би трябвало да се замислят върху това още в този момент.
Системата на Андрю Йънг
В основата на предизборната акция на претендента за президент на Съединени американски щати Андрю Йънг е обещанието на ББД за всички американци. По $1000 месечно. Ако се направи непосредствено изчисление излиза, че ще за изплащането на ББД са нужни $3,9 трилиона годишно – нещо, което не може да си разреши даже и най-голямата международна стопанска система.

Но Йънг акцентира, че да се пресмята по този метод е погрешно. Първо, тежестта за бюджета е друга – при по-бедните това ще бъде възнаграждение на помощи, а за други ББД е вид за данъчни отстъпки. Освен това, ще се създадат огромни икономии от уволнението на служителите, чиито услуги за разпределение на помощите към този момент няма да са нужни.

Ако се пресметне по този метод се получава, че заплащането на ББД ще коства на Съединени американски щати към $540 милиарда годишно. А това е съвсем двойно по-малко от в този момент изплащаните помощи за небогати и безработни, които през 2018 година доближиха $988 милиарда.

Йънг предлага на хората да се даде избор дали да получават обществени помощи или ББД – „безусловната хилядарка“. Той е убеден, че ББД ще бъде по-популярен и по-изгоден за страната.

„Това ще бъде много-много по-евтино и много-много по-бързо, тъй като към сегашен ден половината американци по един или различен метод получават финансова помощ от държавата“ – сподели Йънг.

През 2019 година в Съединени американски щати ще бъдат извършени два опита с потреблението на ББД. Единият ще се организира в дребния калифорнийски град Стоктън, който и до през днешния ден не може да се оправи след оповестения преди няколко години банкрут. Вторият ще бъде извършен в други два американски града, имената на които към този момент не се оповестяват.
.td_uid_43_5c8669c212bdd_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5c8669c212bdd_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР