.td_uid_42_5c83b6785623c_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c83b6785623c_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}След като успешно работят за моралното

...
.td_uid_42_5c83b6785623c_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c83b6785623c_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}След като успешно работят за моралното
Коментари Харесай

Кандидат за Белия дом обеща, че ще сложи края на Facebook, Amazon, Google и Apple

.td_uid_42_5c83b6785623c_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c83b6785623c_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}След като сполучливо работят за моралното разлагане на обществото, демократите в Съединени американски щати насочиха вниманието си към софтуерния бизнес. В опит за евтина известност, сенаторката от щата Масачузетс Елизабет Уорън размаха пестник към Фейсбук, Amazon, Гугъл и Apple – същите компании, които другояче са съдружник на партията ѝ, когато става въпрос за налагане на „модерна“ политика и уместност в публичното пространство.
Елизабет Уорън е един от редица демократи, които търсят кандидатурата на партията за президентските избори през 2020 година В блог пост, оповестен през вчерашния ден, Уорън разгласи предложение за разтрошаване на най-големите софтуерни компании в страната, в това число Amazon, Apple, Фейсбук и Гугъл. Планът на Уорън приканва за назначение на регулатори, които ще бъдат натоварени със задачата да отстранен софтуерните сливания, които „незаконно подкопават конкуренцията“.

Например, по предложение на Уорън, Фейсбук ще бъде заставен да се откаже от своите покупки на Instagram и WhatsApp. Гугъл ще бъде заставен да даде на навигационната си стратегия Waze независимостта си дружно с Nest и Double click, а Amazon ще би трябвало да се откаже от Whole Foods и Zappos. За да се усъвършенства сигурността на персоналните данни на потребителите, на сдруженията няма да бъде позволено да трансферират или споделят тези данни с компании от трети страни. В момента някои компании споделят тази информация с компании от трети страни, с цел да им оказват помощ да продават целенасочена реклама.

Планът на Уорън ще да сътвори две разнообразни равнища на софтуерни компании. Една група ще включва фирмите, които печелят 25 милиарда $ или повече в международен мащаб. Наричани „ платформи за общи услуги “, тези компании няма да имат право да имат онлайн пазар и да продават свои лични артикули на него. Amazon Marketplace и тяхната марка AmazonBasic са образец за това. Уорън споделя, че това ще разреши на по-малките компании да продават стоките си в Amazon, без да се постанова да се сблъскват с конкуренцията от самата Amazon. Според това предложение, Гугъл ще бъде заставен да изключи бизнеса си с търсенето от своята активност.
.td_uid_41_5c83b67855dea_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5c83b67855dea_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Другата група ще се състои от компании, отчитащи световни доходи под 25 милиарда $ годишно. Докато компаниите в тази група също биха се сблъскали с някои регулации, тези по-малки компании няма да се сблъскат със същите ограничавания при продажбата на личните си артикули през търговски уеб сайтове, които имат.

Планът също по този начин ще разреши на държавните прокурори или на потърпевшите консуматори да предявят иск, когато дадена компания е нарушила новите правила. Всяка компания, за която е открито, че е нарушила тези правила, ще бъде принудена да заплати санкция в размер на 5% от световните доходи на компанията.

Уорън преди време стана за подбив, разигравайки етническата карта в опит да ускори политическите си позиции, пишейки се за наследничка на индианско племе.

Уорън не е единственият претендент на демократите, който желае да наложи повече регулации на софтуерните компании. Сенаторът от Върмонтър Бърни Сандс и сенаторът от Минесота Ейми Клобучар желаят да озаптят софтуерни компании. Калифорнийската сенаторка Камала Харис , който другояче съставлява компании, намиращи се в щата, като Apple и Гугъл, се концентрира върху горещата тематика за неприкосновеността на персоналния живот на потребителите. Тя към момента не е решила да ограничи въздействието, което софтуерните колоси упражняват.
.td_uid_43_5c83b67856606_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5c83b67856606_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР