Ученици от Професионалната гимназия по механотехника в Русе представиха спектакъла

...
</TD
>Ученици от Професионалната гимназия по механотехника в Русе представиха спектакъла
Коментари Харесай

Учителка по литература в Русе организира театрален спектакъл за 3-ти март със свои ученици

Ученици от Професионалната гимназия по механотехника в Русе показаха спектакъла " Светлина на свободата “. Инициативата е готова напълно от сегашни ученици на учебното заведение и техния преподавател по български език и литература Христина Йорданова.

На събитието, което е отдадено на Националния празник на Република България – 3 март, участва и регионалният шеф Данаил Ковачев. Той уточни, че задачата на асимилиране на образователния материал не би трябвало да е единствено реализиране на оценки, а това по какъв начин младежите да се научат да отстояват персоналната и националната независимост.

" Основната задача пред Вас – учениците, би трябвало да е усвояването на нови познания, тъй като когато ставате все по-образовани няма по какъв начин да бъдете манипулирани и подвеждани от погрешно показване на историческите обстоятелства “, сподели регионалният шеф.

" Честването на Националния празник може да бъде по друг метод, само че днешното събитие демонстрира по какъв начин младежите от това учебно заведение са съумели да намерят в своите сърца път към традициите “, показа още Ковачев. Той уточни още, че с помощта на самостоятелния дух, културата и публичната настройка се е получил един нов артикул, който е фактически новаторски. " Учениците в тази постройка не престават традициите и почитат своите преподаватели “, добави регионалният шеф и прикани да имаме самочувствие и да изпитваме задоволени и наслада от това, че сме свободни и самостоятелни.

Спектакълът включваше рецитал на музикален декор на повече от 10 стихотворения на Христо Ботев и Иван Вазов, а в него участваха учениците Гергана Пламенова, Радостина Станева, Александър Антонов, Даниел Иларионов и Марчело Петров. Музиката бе дело на Петър Петров.

На събитието участва и заместник-кметът на Община Русе Димитър Недев, който пожела на учениците да не стопират да мечтаят и да реализират задачите си. " Бъдещето е на младежите, те би трябвало да творят и да вършат това, което ги кара да се усещат щастливи “, добави Недев и уточни, че постоянно би трябвало да почитаме националните си герои.

От своя страна Христина Йорданова пожела на младото потомство да съхранява българската просвета и история. На представлението участваха представители на Регионалното ръководство на образованието, държавната и локална власт, шефът на Държавния куклен спектакъл Теменуга Хараланова, както и шефът на образователното заведение инж. Емилия Червенкова.

Припомняме, че регионалният шеф Данаил Ковачев е ученик на Професионалната гимназия по механотехника " Юрий Гагарин “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР