Традиционният Street Art Пленер“ отново изненада приятно русенци с майсторски

...
</TD
>Традиционният Street Art Пленер“ отново изненада приятно русенци с майсторски
Коментари Харесай

Три спирки в Русе се превърнаха в 3D арт пана

Традиционният " Street Art Пленер “ още веднъж изненада прелестно русенци с майсторски изрисуваните пана, сложени на три автобусни спирки в града – пред Централна ЖП гара, " Подстанция “ и " Младежки дом “. Това оповестиха от Община Русе.

Спирките от мрежата на градския превоз са определени от уредниците на самодейността Общинска фондация " Русе – град на свободния дух “, тъй че да кореспондират с креативната концепция на художниците.

Трите арт пана показват креативната идея на надарените актьори от " Giart “ - " Всички пътища водят към Русе “, която цели да показа града като отворен за гости. Транспортната съгласуваност е значима част от образа на всяко обитаемо място, а Русе може да бъде избран като гостолюбив и наличен град с разнородни транспортни благоприятни условия. В Русе продължава да се работи по основаването и на добра градска и извънградска вело мрежа, а архитектурните дадености дават чудесни благоприятни условия и за пешеходни турове.

Освен естетически цели, " Street Art Пленер “ има за задача и възстановяване на качеството на градската среда. Използваната от артистите от " Giart “ техника е по този начин нареченото " каширане “. То съставлява залепяне на постери или широкоформатни рисунки (принтове) фотографии по фасади на здания, крайпътни стени, покриви и други детайли от градската среда. В случая 3D рисунките са отпечатани на транспарантно фолио, което пропуща слънчевата светлина, както и обезпечава видимост, без това да нарушава целостта на художественото произведение.

Творческият екип " Giart “ се състои от сестрите Невена и Евгения Лефтерови, които са водещи имена в областта на стрийт арта у нас. Основната им цел е популяризирането на това изкуство в България, както и насърчаването на млади създатели, работеща в областта на 3D графитите и уличното изкуство.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР