Тазгодишното пето издание на Националния конкурс за млад театрален режисьор

...
</TD
>Тазгодишното пето издание на Националния конкурс за млад театрален режисьор
Коментари Харесай

Стартира петото издание на конкурса за млад режисьор Слави Шкаров

Тазгодишното пето издание на Националния конкурс за млад сценичен режисьор " Слави Шкаров “ идва с нов формат, оповестиха от пресцентъра на състезанието. 

В първия стадий на състезанието бяха подадени 16 кандидатури с идейни планове на млади режисьори, от които селекционерът Пламен Харманджиев избра трима финалисти – Ана Батева, Ева Данаилова и Кристина Беломорска.

В рамките на шест дни те имат опцията да работят с артисти от трупата на Драматичен спектакъл " Сава Огнянов “ Русе по своите планове.

В последния ден от състезанието, 18 юни, от 18:00 ч. в Камерна зала " Слави Шкаров “ ще се състои показ пред аудитория на фрагменти от работните планове на финалистите.

Журито на състезанието ще дефинира спечелилия в тазгодишното издание, като публиката и самите артисти също ще могат да дадат своя глас.

След това ще се състои и церемонията по награждаване на спечелилия.

" Празен град " от Деян Дуковски

" В своята същина тази трагикомедия е балканско огледало на универсалния спор сред идентичните по кръв като Ромул и Рем, Каин и Авел, Яков и Исав. Авторът, прочут със своето необикновено възприятие за комизъм, по доста безсрамен и подигравателен метод показва срещата сред двама братя и тяхното последно престояване в окупиран празен град. "

Ана Батева

" Емоции от първа нужда " по Бертолд Брехт

" Идеята е да можем дружно със феновете да разгледаме смисъла на сюжета, с цел да усетят най-много смисъла да се приказва и мисли за значимите теми; да усетят силата на шерването и по занимателен и интерактивен метод да съумеят да се замислят какъв брой хора са сложени пред компликации и алтернативи и дали е нужно да съдим " другите “ – другите от нас. "

Ева Данаилова

" Различен спектакъл или индивидът като кошче за отпадък " от Матей Вишняк

" Текстът преглежда един от най-значимите и огромни въпроси, вълнуващи театъра – " индивидът “. Човекът като персона и характерност, подложен в неуместната обстановка, отстраняваща го от единственото изискване, посредством което може да осъществя своята човешка природа: човечността през другия, единението с него, близостта. "

Кристина Беломорска

Входът за събитието е свободен!
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР