Строителството на Детската болница към УМБАЛ Свети Георги напредва с

...
</TD
>Строителството на Детската болница към УМБАЛ Свети Георги напредва с
Коментари Харесай

Строителството на новата детска болница в Пловдив напредва с бързи темпове

Строителството на Детската болница към УМБАЛ " Свети Георги " напредва с бързи темпове, снима дронът на Plovdiv24.bg .  стартира през февруари. Той би трябвало да е подготвен до 36 месеца, само че се чака строителните действия да приключат по-рано. За строителството на новия корпус страната отпусна в началото 17 милиона, а предишния септември - още 25 млн. лв.. 

Сградата ще бъде с разгъната застроена повърхност от 17 672 кв.м. със седем етажа и партер. Ще има топла връзка към Хирургическия корпус. В новия здравен комплекс ще се обособят клиника по педиатрия, незабавен център, онкология и хематология. Предвижда се да бъдат разкрити оптимално 115 болнични кревати. Тук ще се настаняват пациенти до 18 години, които в този момент се лекуват в остарялата база на бул. " Васил Априлов " № 15 А. Тези здания са строени през 1936 и 1982 година и са морално остарели, а уголемение не е допустимо, защото се намират на територията на Медицинския университет. 

Пребазирането на клиниката по педиатрия е от извънредно значение за обезпечаване на подобаващи медицински условия според актуалните здравни условия. В детската болница се лекуват деца от цяла Южна България, защото тя е единствена в района по потенциал на експертите и медицинските действия.

Всяка година в клиниката се хоспитализират над 5500 дребни пациенти с остри положения при болести на вътрешните органи, в това число с кардиологични, неврологични, онкохематологични и други. През Спешното детско поделение годишно минават почти 28 000 деца.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР