Спомняте ли си Илияна и Данчо от пловдивското село Трилистник?

...
</TD
>Спомняте ли си Илияна и Данчо от пловдивското село Трилистник?
Коментари Харесай

Илияна и Данчо от Пловдивско си пожелаха за Коледа нов дом, но година по-късно отново са във фургон

Спомняте ли си Илияна и Данчо от пловдивското село Трилистник? За предходната Коледа те си пожелаха от ефира на Българска национална телевизия нова къща, откакто злополучие отнесе дома им.

" Пожелавам си за Коледа да имаме къща. Семейството ми да е крепко ", пожелаха си дребната Илияна от Трилистник, която показа през сълзи на предишното Рождество.

Домът й беше опустошен от водното злополучие, потопило няколко села през септември 2022-ра. Година по-късно откриваме нея и брат й още веднъж във фургона.

" На настоящия стадий е същото, само че отсега нататък се надяваме да се трансформират нещата. Имам вяра, имам и религия – както и цялото семейство. Щом ги има вярата и вярата, рано или късно ще стане. Ще се подобрят нещата. Всичко ще си пристигна на мястото си – както си беше ", сподели брат й Йордан.

Преди бедствието Данчо е имал своя стая в дома си – ремонтирана и обзаведена. Сега във фургона няма задоволително място, с цел да го извърши с плакати на обичания тим - Локо-Пловдив.

Майката на двете деца подготвя коледната софра без кухня.

" Вече привикнахме. Трудно е, тъй като няма кухня вътре, сготвям тук извън в остатъка от къщата, студено е – на открито, във вътрешността. Не е както у дома – да си готвиш в кухня, всичко да ти е комфортно ", описа Ирина Драганчева.

За да е на топло, фамилията единствено е изолирало двата фургона в двора на разрушената къща. Украсили са и тясното пространство, с цел да не изгубят около дома си и коледния дух.

Ден след ден семейството постепенно се възвръща. И въпреки всеки дъжд да връща загатна за преживения смут, четиримата не са изгубили вяра.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР