Служителите на реда пресякоха нерегламентирана търговска дейност в Пловдив. Редица

...
</TD
> Служителите на реда пресякоха нерегламентирана търговска дейност в Пловдив. Редица
Коментари Харесай

Спецакция на полицията в Пловдив, обискираха магазин

Служителите на реда пресякоха нерегламентирана комерсиална активност в Пловдив. Редица нарушавания са открити в магазин в квартал " Гагарин “, а по случаите е взето отношение и от представители на Национална агенция за приходите и БАБХ.

При спецакция против закононарушения с акцизни артикули в петък служители на реда от Трето районно управление (на МВР) направили ревизия в магазин за хранителни артикули в квартал " Гагарин “ в Пловдив. Установено било, че в комерсиалния обект се оферират за продажба над 2500 къса цигари от разнообразни марки с недействителен акцизен бандерол. На опаковките на други 200 къса и на 11 електронни цигари пък въобще нямало стикер за заплатен данък. 

Допълнително в магазина и прилежащо складово помещение са открити и 20 подправени парфюма. Иззети са и 325 кутии с медикаменти и лекарства от чужбина, популяризирани непозволено, а някои от тях – с изминал период. 

За документираните нарушавания от полицейските чиновници против двамата притежатели на магазина са стартирани инспекции по Наказателния кодекс  – по член 234, алинея 1; член 172б,ал. 1 и член 324, алинея 1. Материалите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

В хода на полицейската акция е получено подпомагане от представители на районните структури на други  контролни органи. Взето е отношение от инспектори от Национална агенция за приходите по отношение на регистрирано противоречие на касовата наличност и установени голям брой незаприходени артикули, както и от БАБХ – поради погрешно предпазване на хранителни артикули.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР