Професор дпн Антоанета Момчилова от Русенския университет Ангел Кънчев“ е

...
</TD
>Професор дпн Антоанета Момчилова от Русенския университет Ангел Кънчев“ е
Коментари Харесай

79-годишна професорка от Русе се включи в ултрамаратон

Професор дпн Антоанета Момчилова от Русенския университет " Ангел Кънчев “ е известна с богатия си житейски опит и с присъединяване си в голям брой спортни мероприятия. Тази година тя се включи в едно от най-известните ултрамаратони в България – Дунав Ултра: Реката, Добруджа и морето 2022.

" С достижението си професор Момчилова слага нови стандарти за опциите на човешката душeвност и физика, поради обстоятелството, че единствено броени дни преди присъединяване си в Дунав Ултра, тя преодоля планинския маршрут Ком – Емине “, написа на страницата си ruseinfo.

Възрастта на проф. Момчилова не я стопира да бъде дейна и да се движи. Тя акцентира, че придвижването е нейна естествена нужда и не значи само извършения на избран тип спорт. Това могат да бъдат елементарни ежедневни действия – като каране на велосипед и разходки.

" След броени месеци навършвам тъкмо 80 години. Тази година още веднъж ще се запиша за ултрамаратона “, споделя тя.

Проф. Момчилова е образец за това, че възрастта не е аршин за опциите на индивида да се движи и да бъде деен. Тя акцентира, че физическата интензивност е значима освен за физическото здраве, само че и за психическото благоденствие. Казва, че не пие медикаменти и се грижи за здравето си, като се движи и поддържа деен метод на живот.

“Отбелязването на Световния ден на придвижването е мотив да променим нашето всекидневие във връзка с физическото и психическото си здраве “, приканва тя в изявлението.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР