Позиция на адвоката на DCC Атанас Костов по повод драматичните

...
</TD
>Позиция на адвоката на DCC Атанас Костов по повод драматичните
Коментари Харесай

Адвокат: Това остана от DCC!

Позиция на юриста на DCC Атанас Костов във връзка трагичните събития от последните дни:

" Уважаеми пловдивчани. Това е ситуацията в ДСС след акцията на ГДБОП в четвъртък. Две празни сървърни пространства.

Вярвам, че когато си платил всичките си права към всички съществуващи организации за групово ръководство на авторски права - “Профон ", “Мюзикаутор " и “Филмаутор ", които ръководят аудио-визуално и кино наличие, бизнесът ти, основан напълно в Интернет, не може да наподобява по този начин.

В персонално качество разговарях с сътрудниците от ГДБОП и обясних, че ДСС продава и интернет като обособена услуга, отвън телевизионната и тази услуга обслужва десетки хиляди бизнеси на територията на градовете Пловдив, Асеновград и Варна.

Аз самият получих голям брой позвънявания от аптеки, офиси, заведения и всевъзможни други бизнеси със питане: хубаво, нямаме телевизия, за какво нямаме интернет - той е друга услуга, за какво я нямаме!?

Подобно тежко увреждане на конкурентната и обществена среда няма по какъв начин да не бъде глобено и аз персонално ще убедя господин Гологанов, притежател на ДСС, въпросът да бъде отправен до Комисия за защита на конкуренцията и страната да бъде съдена с иск по ЗОДОВ за нанесени вреди на десетки хиляди жители и бизнеси в тези три града!

Защото отново дублирам - компанията доставя и високоскоростен Интернет на десетки хиляди бизнеси и семейства - това по какъв начин тъкмо поврежда авторскоправно “Нова телевизия " и А1!? Кой заплаща за тези вреди към жителите и компаниите останали без Интернет - А1 и Nova ли?

В последна сметка имам вяра като правист, че “Нова телевизия " и А1 следва да отнасят претенциите си и да ги потвърждават в съда, а не да употребяват институциите(прокуратурата и ГДБОП) за “законно " рекетиране и банкрутиране на още по-законни бизнеси!

Благодаря ви за търпението и съпричастността към ДСС. Фирмата прави всичко допустимо да възвърне услугите ви. Нека да застанем зад един бизнес, който не прави закононарушения. Напротив. Демократичният метод изисква пропорция на глобата, доказването й като размер в съда и бистрота!

В този проблем всичко това липсва - факт, който в същото време тежко поврежда обществения интерес ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР