Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия С. С. на 24 години

...
</TD
>Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия С. С. на 24 години
Коментари Харесай

24 г. затвор за изнасилване на дъщеря и блудство със син в Пловдив

Пловдивският областен съд осъди подсъдимия С. С. на 24 години непоколебим затвор за обезчестяване на малолетна щерка и блудничество с невръстен наследник, оповестиха от институцията. Присъдата е 24 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, откакто го призна за отговорен в това, че:

-в интервала от неустановена дата през месец февруари 2020 година до 24.02.2021 година в Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение тринадесет пъти се е съвкупил с Г. С., ненавършила 14 години, като я принудил със мощ и заплашване, заради което и на съображение чл.152 ал.4 т.1 вр.ал.1 т.2 вр.чл.26 ал.1 вр. член 54 от Наказателен кодекс го осъди на 20 години отнемане от независимост.

- на неустановена дата през месец февруари 2021 година, в Пловдив, е направил дейности на полово задоволство с лице от същия пол – М.С., като е използвал за това заплашване и е употребявал състояние на взаимозависимост и контрол, като действието е осъществено във връзка с лице, ненавършило 14-годишна възраст, заради което и на съображение чл.157 ал.3 вр.ал.1 вр. член 54 от Наказателен кодекс го осъди на 12 години отнемане от независимост.

На съображение чл.23 от Наказателен кодекс съдът наложи на подсъдимия С.С. едно общо най-тежко наказване всред наложените му нагоре в размер на 20 години отнемане от независимост, което на съображение член 24 вр. с член 39 алинея 2 от Наказателен кодекс усили с 4 години. Така наложеното общо най-тежко наказване в размер на 24 години отнемане от независимост подсъдимият С.С. ще изтърпи при първичен непоколебим режим.

Със същата присъда Пловдивският областен съд осъди подсъдимия С. С. да заплати на потърпевшата Г. С. сумата от 25 000 лв., а на потърпевшия М. С. сумата от 5000 лв., представляващи обезщетение за породените им с осъществените закононарушения неимуществени вреди, ведно със законната рента върху тази сума, считано от датата на осъществяване на закононарушението до окончателното й погашение.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР