Община Русе изпълнява съвместен проект с Министерството на здравеопазването Преустройство

...
</TD
>Община Русе изпълнява съвместен проект с Министерството на здравеопазването Преустройство
Коментари Харесай

Сградата на КОЦ - Русе ще бъде преустроена, бюджетът е близо 200 000 лв.

Община Русе извършва взаимен план с Министерството на здравеопазването " Преустройство на съществуваща постройка в постройка за прилагане при епидемиологично разпространяване на инфекциозни болести към КОЦ-Русе “. Общият бюджет на дейностите е съвсем 200 000 лева, като учредената цел е подсилване на потенциала на здравната система в изискванията на продължаваща пандемия от COVID-19 и подготвеност на болничната мрежа за своевременна и ефикасна реакция при зародили рецесии.

За осъществяването на плана ще бъде обезпечена поддръжка за болничната мрежа за превъзмогване на рецесията с COVID-19 посредством отделяне на изолирани структури за лекуване на пациенти със заразни болести, както и обезпечаване на здравно и немедицинско съоръжение за наблюдаване и лекуване на пациенти с COVID-19.

С осъществяване на дейностите по плана ще бъде обезпечено усъвършенстване на потенциала и действието на предлаганите медицински услуги в битката с COVID-19, в изискванията на продължаваща пандемия и ще бъде обезпечена своевременна и ефикасна реакция при поява на сходни рецесии в бъдеще. Ще бъдат реализирани високи нива на опция за отбрана на популацията при сходни закани за публичното здраве, посредством отделяне на изолирани структури за лекуване на пациенти при епидемиологични обстановки, обезпечени с нужното здравно съоръжение.

Дейностите по план " Преустройство на съществуваща постройка в постройка за прилагане при епидемиологично разпространяване на инфекциозни болести към КОЦ-Русе “ се реализират от Община Русе и в партньорство с Министерството на здравеопазването по план BG16RFOP001-9.001-0002 " Укрепване на потенциала на болничната мрежа за реакция при рецесии “, финансиран по Оперативна стратегия " Региони в напредък “ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР