Областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев ще

...
</TD
>Областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев ще
Коментари Харесай

Областният управител ще участва в тържествата по случай 144-ата годишнина от създаването на Военноморските сили

Областният шеф Данаил Ковачев и неговият заместител Георги Георгиев ще вземат участие в утрешните тържествата в Русе по случай 144-ата годишнина от основаването на Военноморските сили /ВМС/. Предвидено е двамата да участват на военния обред по полагане на венци и цветя пред Паметника на моряка, който ще се състои от 19.00 часа. Там Ковачев ще произнесе и малко слово. В 18.15 часа цветя ще бъдат поднесени пред паметната плоча на първия командващ Българския боен флот и създател на Морското учебно заведение капитан-лейтенант Александър Конкевич, излиза наяве от информация на община Русе.

Припомняме, че от 20.00 часа жителите и гостите на Русе ще могат да се насладят на празничен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморски сили. Събитието ще се организира пред Доходното здание.

През деня управлението на Областната администрация в крайдунавския град ще се срещне с командира на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов, както и с представители на Щаба на военния ни флот.

Тържествата в Русе са проведени от Военноморски сили и се организират със съдействието на Общината и Областната администрация. От Областната администрация са в контакт с всички институции, които също имат ангажимент по организацията на мероприятията. Сред тях са Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Военна полиция.

Традицията честванията да стартират от Русе датира от далечната 1956 година, защото в дунавския град през 1879 година е сложено началото на Военния флот в Княжество България.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР