Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече

...
</TD
>Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече
Коментари Харесай

Министър откри в Пловдив Център за иновативни образователни технологии

Над 1000 преподаватели от разнообразни висши учебни заведения в страната към този момент ползват новаторски просветителни технологии и компетентностен метод при подготовката на студенти - бъдещи учители. Това заяви министърът на образованието и науката проф. при откриването на Център за новаторски просветителни технологии в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство " Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив (АМТИИ).

Центърът е построен по Националната стратегия на МОН " Повишаване компетентностите на преподавателите от държавните висши учебни заведения, подготвящи бъдещи учители “. Нейна цел е образованието на студентите по педагогичен специалности да стане по-компетентностно и на практика ориентирано, както и те да развият умения за потребление на модерни цифрови технологии при преподаването. За постигането ѝ е самите академични преподаватели минават целенасочени образования в две посоки – новаторски технологии и компетентностен метод, които след това предават на студентите-бъдещи училите.

" Тази стратегия е извънредно значима, тъй като ние желаеме в границите на училищеното обучение от ден на ден и по-реално да навлезе компетентностният метод. Учениците да учат освен за оценки и за възпроизвеждане на знанията, а да придобият действителни умения за живота, които да им дадат опция по-късно да се осъществят сполучливо “, посочи министър Цоков.

Той откри новия Център за новаторски просветителни технологии в АМТИИ дружно с ректора на Академията доцент доктор Жан Пехливанов. В него ще получат подготовка към 40 педагогичен експерти от Академията, които след това ще приложат в центъра своите познания и умения за образование на студентите бъдещи учители, както и на докторанти и преподаватели от останалите посоки във висшето учебно заведение. Учители от междинните учебни заведения също ще могат да покачват квалификацията си в новия център. Той е част и от Националната мрежа от академични центрове по новаторски просветителни технологии за бърз продан на познания, опит и положителни практики в тази област.

Официалната гала по откриването семейства проф. доктор Галина Петрова-Киркова – шеф на Департамент за езикова и профилирана подготовка към Академията. На събитието участваха актуалният и някогашен ректор на Аграрен университет Пловдив, доцент доктор Боряна Иванова и проф. доктор Христина Янчева и новоизбраният ректор на Университета по хранителни технологии в Пловдив - проф. д.н. инж. Галин Иванов, дългогодишни сътрудници на АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев “, както и представители на академичното управление и преподавателския състав на Академията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР