Министерството на културата, в лицето на министър , прекрати обществената

...
</TD
>Министерството на културата, в лицето на министър , прекрати обществената
Коментари Харесай

Спънаха община Пловдив

Министерството на културата, в лицето на министър, приключи публичната поръчка за главен ремонт и реорганизация на Концертна зала в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Решението е от 26 октомври 2022 година. Констатирани са нарушавания при откриването на процедурата за възлагане на социална поръчка, се споделя в решението на министъра.

Констатираните нарушавания не подхождат  с авансово оповестените условия за възлагане на публичната поръчка.

Така да вземем за пример,  в количествените сметки (КС) към Техническата спецификация и в Образец 3 количествено-стойностната сметка (КСС) към образеца на ценово предложение в в началото оповестената документи на поръчката, в част " Архитектура “, за тип активност: " Метални и стоманени работи “  е позволено голословно повтаряне на посочените позиции в част " Архитектура “ и част 03.3 " Сценична машинизация – платформи “ от КСС, което обърква участниците при попълването на КСС и правенето на ценовото предложение.

Постъпили са претенции за уточнения от заинтригувани лица, включващи въпрос по отношение на посочените несъответствия в Конституционен съд към техническата спецификация и в Образец 3 КСС към образеца на ценово предложение. 

По този метод, за да се в профил позволеното повтаряне на посочената позиция в Конституционен съд към техническата спецификация и в Образец 3 КСС към образеца на ценово предложение, са изменени значително в началото оповестените условия на поръчката, написа още в решението за преустановяване.

Дадените предварителни уточнения на поръчката от община Пловдив не подхождат и не кореспондират с първичното даденото напътствие в документите за присъединяване за попълване на всички планови елементи.

Противоречия са открити и в други позиции при цитираните оповестени условия в поръчката. Посочените нарушавания при разкриване на процедурата не могат да бъдат преодолени на този стадий, тъй като с публикуването на Решение за одобрение на съобщение за изменение и спомагателна информация на 17.10.2022 година в РОП е изчерпана плануванаъа опция в член 100, алинея 1 във вр. с алинея 3 от Закон за обществените поръчки за еднократно изменение на изискванията на процедурата, посочени в обявлението, с което се оповестява откриването на процедурата и в документите за публичната поръчка, написа още в решението на министър Минеков.

Предвид изложените обстоятелства и правни причини, откритата процедура следва да бъде прекъсната, защото пропуските не могат да бъдат отстранени, без това да промени изискванията, при които е оповестена процедурата.

Настоящото решение на МК може да се апелира пред Комисия за защита на конкуренцията в 10 - дневен период от връчването му по планувания в закона ред.

Предметът на публичната поръчка бе главен ремонт и реорганизация на Концертна зала, като мултифункционална зала за симфонични концерти и театрални продукции, Държавна опера - Пловдив.  В обсега на публичната поръчка е включено изцяло реновиране на съществуващото театрално пространство, в това число прилежащите трактове, създаване на нова оркестрина, както и три броя преносими театрални платформи, които имат за цел обезпечаването на нови театрални и театрални благоприятни условия за образуване на актуален вид представления.

Основните типове СМР, които са планувани за осъществяване, са по частите архитектура, структури, театрална машинизация, театрално осветяване, профилирани ел. системи, електроакустика, ОВК, ВиК, пожароизвестяване, електрическа, паркоустройство, пожарна сигурност. 

Изпълнението на публичната поръчка се финансира от държавния бюджет - по Бюджетна стратегия " Сценични изкуства “ Капиталови разноски по бюджета на МК за 2022 година.

Прогнозната стойност за осъществяване на поръчката е 10 090 679, 70 лева (десет милиона и деветдесет хиляди шестстотин седемдесет и девет лв. и седемдесет стотинки) без включен Данък добавена стойност. 

Минималният период за осъществяване е 180 дни, а оптималният - 360 дни от датата на откриването на строителна площадка.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР