Министерството на културата ще се опита да предвиди в бюджета

...
</TD
>Министерството на културата ще се опита да предвиди в бюджета
Коментари Харесай

МК ще се опита да осигури още пари за Хуманитарната гимназия

Министерството на културата ще се опита да планува в бюджета си за 2024 години целева сума за ремонта на Хуманитарната гимназия в Пловдив, заяви пред публицисти министърът на културата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Министерство на културата разполага с компетенцията да наблюдава ремонта и да помогне с каквото може. Този ремонт е обвързван с НИНКН, без него това нямаше да стане, благодаря на сътрудниците, че са свършили добра работа. Ние ще бъдем точни и безпощадни, тъй като това учебно заведение го заслужава. Министерство на културата ще се опита да помогне, не мога да кажа точни числа, нямаме още бюджет, несъмнено – в идващия бюджет, ще се опитаме да помогнем с каквото можем " - сподели Кръстев. 

Ремонтът на първия стадий включва подмяна на целия покрив, с всички действия за обезопасяване на покривната структура, в това число пожарообезопасяване, замяна на всички дограми, избрани елинсталации по фасадата и ремонт на цялата фасада. 

Там, където има опция за реституция на съществуващите дограми, ще бъдат реставрирани. През 70-те години е била сменена дограмата на целия трети етаж и там няма какво да се реставрира. 

По планове, дейностите са в границите на към 6.6 милиона лв.. За плана сега са обезпечени 3.5 милиона, а за останалите ще се разчита на поддръжка от всякъде. 

" Както представителите на локалната администрация, по този начин и на страната, са обединени в една посока – че този индивидуален монумент на културата, тази реликва в нашия град би трябвало да бъде реставрирана и би трябвало да реализираме равнището на реституция да е до цялостна достоверност. Да създадем опция бъдещите генерации да се образоват в един музей " - сподели кметът на " Централен ". 

Целият план за реституция на постройката е на стойност 11 милиона без Данък добавена стойност. Втората част планува ремонт на външните площадки. Работата по тях ще стартира, когато има нова постройка в учебния двор, с цел да минат двете учебни заведения на едносменен режим на образование. 

Повече гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР