Жители на бургаския квартал Крайморие започнаха подписка за смяна на

...
</TD
>Жители на бургаския квартал Крайморие започнаха подписка за смяна на
Коментари Харесай

Назря напрежение в Крайморие между жители и свещеник

Жители на бургаския квартал Крайморие започнаха подписка за промяна на свещеника отец Стелиян Кунев от локалния храм " Св.Пимен Зографски ". Тя се популяризира в три от магазините на квартала и за първите три дни към този момент е подкрепена от повече от 150 души.  Проблемът почнал, откакто жителите разбрали за желанието на отеца да смени трите дами клисарки в църквата, споделя Петя Иванова. По думите й новината пристигнала от хора от църковното настоятелство. Но това  не е единствената причина за недоволството на хората от Крайморие.

" Той действително не участва на празниците ни. Ние тук не посрещаме Великден в 12 часа, при нас възкръсва много по-рано. На Йордановден всичко е на забързани обороти, тъй че всичко е поради цялото това отношение. Ние не сме срещу него, само че желаеме да се случват както би трябвало нещата, не по метода, по който се случват сега ", споделя пред БНР Петя Иванова. 

Освен в Крайморие отец Стелиян е зает и с още няколко църкви в района. 

" Но в случай че е доста зает, дано да се откаже от някои от тях или да ни изпратят някой, който да има време за хората ", разясняват жителите квартала. 

Заради тези нападки потърсихме мнението и на отец Стелиян. Той обаче ни отхвърли коментар, като посочи, че за него всичко, което се популяризира са лъжи. Въпреки това е подготвен да изложи позицията си на общо заседание с жителите на Крайморие на 16-ти февруари от 18 часа в кметството.

Жителите на Крайморие се заканиха, че ще изпратят подписката за промяна на отец Стелиян Кунев до Сливнската митрополия, само че са безапелационни, че няма да го създадат преди провеждането на събранието и изясняването на проблема.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР