Имоти на обявеното в несъстоятелност пловдивско дружество Търговски парк Тракия

...
</TD
>Имоти на обявеното в несъстоятелност пловдивско дружество Търговски парк Тракия
Коментари Харесай

Продават имоти на обявено в несъстоятелност пловдивско дружество

Имоти на оповестеното в неплатежоспособност пловдивско сдружение " Търговски парк Тракия " ЕАД са оповестени за обществена обмен. Поземлените парцели се продават като цялост с начална цена 14 005 381 лв., научи Plovdiv24.bg .

На търг отиват малко над 82 декара в Индустриалната зона на регион " Тракия ". Най-големият парцел е с адрес ул. " Цар Симеон " №6 и е с повърхност 49 437 кв.м. Според данните от АГКК трайното предопределение на урбанизираната територия е за различен тип производствен/складов обект.

В тръжната документи обаче, евентуално инцидентно, е записано, че трайното предопределение на територията е единствено " урбанизирана ". Това, съгласно специалисти, допуска, че на тази територия след известно време може да се появи нов огромен комплекс с хиляди жители.

Вторият огромен имот е с повърхност 31 600 квадратни метра. Той се води на ул. " Нестор Абаджиев " № 22 и съгласно документите е предопределен за производствен/складов обект.

Другите два поземлени парцела са много по-малки - единият на ул. " Цар Симеон " №2 е 1012 кв. м., а другият на ул. " Нестор Абаджиев " е единствено 213 кв.м. Територията им също е " урбанизирана ", само че методът на трайно прилагане е " за различен аграрен парцел за придвижване и превоз ".

Продажбата ще се организира посредством търг с скрито наддаване, който е плануван за 19 юни 2023 година Заинтересованите лица се позволяват за оглед на имуществото след  документално заявление за установяване на съответен ден и час.

" Търговски парк Тракия " ЕАД е регистриран през 2010 година от Никола Велчев Кацаров, Александър Маринов Костадинов и Дилян Тодоров Кузманов. Основната активност на сдружението е покупко-продажба и ръководство на недвижими парцели, строителство и създаване на търговски и други обекти. Капиталът е в размер на 12 041 100 лв., разграничен на 1 204 112 брой акции, всяка една с номинална стойност 10 лв.. 

Терените, които в този момент са продават, в началото са част от пловдивския боен цех " Терем - Георги Бенковски " ООД. В следствие са добити от " Телеком " АД, което пък ги продава на " Пасифик инвест " АД, в чийто съвет на шефовете взе участие Дилян Кузманов.

Обявеното в неплатежоспособност " Търговски парк Тракия " ЕАД е кредитополучател от КТБ. Заемът е бил гарантиран с имуществото и капитала на компанията. Дружеството има към 120 декара общо, с балансова стойност 12 000 000 лв.. От 14.11.2014 година " Търговски парк Тракия " ЕАД е оповестено в несъстоятелност и е прекъсната активността му, постановена е обща забрана и запор върху имуществото и започване на осребряване на имуществото му. През 2019 година синдикът на " Търговски парк Тракия " ЕАД продава на небезизвестния Младен Мондешки 40 декара. Сега следва продажбата на останалите 80 декара земя.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР