Хората подценяват рисковете при амбулантната търговия на морето. Това каза

...
</TD
>Хората подценяват рисковете при амбулантната търговия на морето. Това каза
Коментари Харесай

Габриела Руменова: Амбулантната търговия на най-различни храни не трябва да процъфтява

Хората подценяват рисковете при амбулантната търговия на морето. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Габриела Руменова, създател на платформата " Ние потребителите ". Тя изясни, че този вид търговия се е появила поради нарасналите цени в заведенията за хранене и затова с цел да бъде запълнена тази ниша. 

Амбулатна търговия има на всички места - градове, села, само че апелът на специалистът и мотивът за интерюто поради летния сезон и нелоялните практики по морето.

" Трябва да се замисляме кой ни предлага, къде и по какъв начин се подготвят другите храни, по какъв начин се съхраняват. Има риск, в случай че даден хранителен артикул е стоял 7-8 часа под мощно слънце на плажа съществено да промени характерности си и да изникнат бактериите. Знаем и какво е мнението на специалистите от Българска организация по сигурност на храните (БАБХ), те правят инспекции, постановат се наказания. Но пък и ние, като жители, би трябвало да бъдем дейни, тъй като с нашето държание можем да допринесем за регулирането на този вид търговия. Т.е. тя да не процъфтява, както станахме очевидци и през това лято, за жалост. В последна сметка контролните органи имат такива функционалности, само че те не могат да бъдат на всички места, ние можем да им оказваме помощ ", изясни Руменова като даде персонален образец.

" Вчера написах един формален сигнал, като показах плажовете, на които това се среща, с молба да бъдат осъществена инспекция, и се надявам, че сигналът ще бъде регистриран и надлежно ще бъдат взети ограничения ", означи тя.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР